La comissió de festes de Castellfort ja ho té tot a punt per a les celebracions entre el 16 i el 24 d’agost

670

Programa Castellfort-Diadia-

Castellfort celebra del 16 al 24 d’agost les seues festes patronals en honor a Sant Roc i a la Mare de Déu de la Font. La Comissió de festes en col·laboració amb l’Ajuntament ha preparat una programació festiva pensada per als veïns de totes les edats en què cada dia es celebra la festa d’un col·lectiu de la localitat. Així, jornada a jornada es commemora el dia dels conductors amb la celebració d’una missa en honor a Sant Cristòfol i la benedicció dels vehicles. A més, es solten vaques i a la nit hi ha ball amb discomòbil. Durant les festes també se celebra el dia dels xiquets i les xiquetes, els jubilats, les penyes, la comissió i l’Ajuntament entre altres col·lectius. Elsxiquets poden divertir-se amb el tancament de bous infantil, el parc i la desfilada de disfresses. Els adults celebren sopars de pa i porta, un concurs de paelles i un de truites, un fideuà monumental, una desfilada i ball de disfresses i es poden reunir en la fonda de la tapa i la cervesa i en la caseta de la Comissió.

Els bous i les vaques també són protagonistes dels actes festius en horari de vesprada i de nit amb animals de la ramaderia de La Masa d’Ares del Maestrat. Els espectacles de varietats, els grups musicals i les discomòbils amenitzaran les nits durant les festes. El teatre, el concurs de tir al plat i el campionat de frontó són altres actes que completen el programa de festes.

-Festa del Raïmet

El diumenge 24 d’agost se celebra la Festa del raïmet. Els membres de la Confraria de Castellfort celebren la seua trobada anual a la seu i el costum és inscriure a nous membres des de primerenca edat. Segons la tradició, aquells que formen part de la Confraria estan protegits contra els llamps. Es tracta d’un col·lectiu format únicament per homes que, després de la lectura de les noves incorporacions, escolten la benedicció del sacerdot sobre el pa i el raïm que menjaran per berenar. La festa està organitzada pels majorals de Sant Antoni i durant la seua celebració es trien els majorals que organitzaran la festa l’any següent.

D’altra banda, el 8 de setembre els veïns de Castellfort celebren el dia de la seua patrona, la Mare de Déu de la Font amb una missa en la seua ermita.