La capital dels Ports celebra el festival literari Morella Negra com la Trufa

621
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Enguany s’ha entregat el Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor novell

Morella Negra com la Trufa, el festival literari de la ciutat celebrat este cap de setmana la seua segona edició. Ha comptat amb un gran nombre d’escriptors i escriptores com Alicia Giménez Bartlett, Premi Planeta 2015 i no han faltat les taules de diàleg, xerrades, firmes de llibres i degustacions de pinxos amb tòfona.

Morella Negra com la Trufa s’emmarca dins de les XIV Jornades de la Trufa i tracta d’omplir d’activitats el cap de setmana relacionant-lo amb la gastronomia i, sobretot, amb el diamant negre com a producte estrella. El regidor de Turisme, Jorge García, ha destacat “la gran acceptació que va tindre la edició passada, per això enguany, no sols repetim el festival, sinó que hem ampliat el nombre d’autors”.

Entre els autors que han participat al festival destaca Alicia Giménez Bartlett que va ser Premi Planeta al 2015 amb el llibre Hombres desnudos. Encara que han visitat Morella altres escriptors com Carlos Salem i la seua “Poesia Canalla”, Nacho Cavana, autor de La chica que llevaba una pistola en el tanga, Marcelo Luján, premi de la Setmana Negra de Gijón 2016, o Laura González, presentadora del programa de Radio 3 Todos Somos Sospechosos. Esta última moderarà les taules de diàleg i participa en els debats i xerrades.

El dissabte es va inaugurar el festival amb la lectura del manifest i degustació de ‘plats negres’ i vins negres de la IGP Vins de Castelló a l’espai gastro-literari Sergio Beser. Després, va haver un recital de “Poesia Canalla” al Pub Dadà. El dissabte va concentrar la major part de les activitats del festival. Alicia Giménez Bartlett va tindre un encontre amb els alumnes de batxillerat de l’ I.E.S. Els Ports i també va haver taules de diàleg amb el nom “Sèries Negres” a la Sala del Justícia. A continuació, Morella Negra com la Trufa va entregar el Premi Tuber Melanosporum. Finalment, la segona taula va ser una xerrada entre Alicia Giménez Bartlett, Laura González i Xavi Borrell. Al finalitzar, va haver degustació de pinxos amb tòfona i firma de llibres.

El diumenge va concloure el festival amb una taula de diàleg sobre el que han anomenat “Novel·la Negra Gamberra”. Acte seguit, una altra taula de diàleg anomenada “La policia no és protagonista”. Finalment, es van signar llibres a l’espai gastro-literari Sergio Beser acompanyats d’una degustació de plats amb tòfona.


El festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa entrega el Premi Tuber Melanosporum a Luis Roso pel llibre Aguacero. La entrega del premi va tindre un elevat nombre de públic en la seua estrena, així com totes les activitats de la jornada. A més, el jurat va tindre una menció per a la novel·la de Ramona Soler Quaderns.