La Banda Simfònica de Dones presenta el seu concert a Morella

668
PUBLICITAT

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) presenta els concerts de Sant Mateu i Morella. Aquestos estaran dirigits per la directora titular de la formació d’aquest any 2022, Norma Comes.

En el cas de la capital dels Ports, el concert serà el diumenge 6 de març a les 12.00 hores a l’Espai Firal i emmarcat en les activitats que la ciutat prepara amb motiu del Dia Internacional de la Dona del 8 de març. El de Sant mateu tindrà lloc el dissabte a les 18.00 hores a l’auditori. Cal explicar que les bandes locals col·laboren en aquestos concerts amb la cessió de material i instruments.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’un concert molt important amb una banda formada 100% per dones”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a les associacions musicals de Morella i Sant Mateu la seua col·laboració amb aquesta iniciativa”. Finalment, ha volgut animar “a la població a disfrutar d’aquest concert de la banda formada per dones vingudes d’arreu de la Comunitat Valenciana”.

La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa el 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones a l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. Aquest projecte musical, desenvolupat íntegrament per dones, des de la direcció, la composició, la interpretació i la gestió, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení i treballar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques.

La plantilla de la Banda Simfònica de Dones s’ha adaptat a les circumstàncies especials derivades de la pandèmia i està integrada aquesta temporada per més de 55 músiques procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 18 i els 56 anys, amb una presència destacada d’estudiants i amateurs, cosa que posa de manifest el valor formatiu d’aquest projecte.

La primera part del concert estarà formada per obres compostes íntegrament per dones: dues obres de Shelley Hanson, com són Patapan i Elegy for Albinoni, seguides de L’odissea, obra per a banda simfònica de la jove compositora valenciana Sara Galiana Sola, i el pasdoble A la Local, compost per la directora de la formació i compositora, Norma Comes Vidal.

La segona part del concert estarà integrada per obres on la dona compta amb un destacat paper protagonista, com és el cas d’A movement for Rosa, de Mark Champhouse, i Rubicon, de Bert Appermont, que comptarà amb la col·laboració de les sopranos Yasmina Müller i Marian Torres.