La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, a Morella

823
Banda Simfònica de Dones de la FSMCV a Morella
Banda Simfònica de Dones de la FSMCV a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha oferit el seu repertori avui a Morella. Cal recordar que la plantilla d’aquesta està formada per 55 músiques procedents de les societats musicals de tota la comunitat amb edats compreses entre 18 i 65 anys. Aquesta es forma cada any per oferir aquest concert que enguany ha tingut lloc durant el cap de setmana a Sant Mateu i Morella amb molta participació.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’un concert molt important amb una banda formada 100% per dones” i ha aprofitat per a “agrair a les associacions musicals de Morella i Sant Mateu la seua col·laboració amb aquesta iniciativa”. A més, ha explicat que “el repertori d’aquest concert també posa a les dones com a protagonistes en la música amb obres compostes íntegrament per dones i altres on la dona compta amb un paper principal”.

La Banda Simfònica de Dones és una iniciativa de la FSMCV posada en marxa el 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones a l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió cultural. Aquest projecte musical, desenvolupat íntegrament per dones, des de la direcció, la composició, la interpretació i la gestió, forma part d’un dels eixos estratègics de la FSMCV que és visibilitzar el talent musical femení i treballar pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques.

La primera part del concert ha estat formada per obres compostes íntegrament per dones: dues obres de Shelley Hanson, com són Patapan i Elegy for Albinoni, seguides de L’odissea, obra per a banda simfònica de la jove compositora valenciana Sara Galiana Sola, i el pasdoble A la Local, compost per la directora de la formació i compositora, Norma Comes Vidal. La segona part del concert integrava obres on la dona compta amb un destacat paper protagonista, com és el cas d’A movement for Rosa, de Mark Champhouse, i Rubicon, de Bert Appermont, que ha comptat amb la col·laboració de les sopranos Yasmina Müller i Marian Torres.

Programació al voltant del Dia Internacional de la Dona

Com cada any, Morella compta amb una intensa agenda d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona que es commemora el 8 de març. Aquestes s’han iniciat amb el concert de la Banda Simfònica de Dones i s’allarguen durant tot el mes. Així, el 8 de març tindrà lloc la xerrada El valor de l’associacionisme femení. La nostra història a càrrec del Grup de Dones dels Ports a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella a les 19.00 hores. A continuació, a la plaça de l’ajuntament tindrà lloc la concentració feminista amb la lectura del manifest i una performance.

Els actes continuen el dissabte 12 de març amb la taula redona Experiències de dones en l’àmbit laboral a les Sales Gòtiques a les 19.00 hores. El diumenge 13 de març, marxa reivindicativa Fem soroll per la igualtat amb eixida des de Sant Miquel a les 12.00 hores. A les 19.00 hores, projecció de la pel·lícula Maixabel al Teatre Municipal. Finalment, el diumenge 27 de març representació de l’obra Preparadas, listas… ¡Ya! de la companyia El Terral a les 19.00 hores al Teatre Municipal.

A més, durant el mes de març es realitzen activitats de promoció de la igualtat al CEIP Mare de Déu de Vallivana i a l’IES Els Ports. També hi ha una exposició de dones treballadores al Centre de Salut de Morella.