Juliol de festa, igualtat, reciclatge i música a Sorita

731
PUBLICITAT

Sorita ha viscut un juliol ple de vida i activitats gratuïtes dirigides als veïns més menuts i, també, als adults. El mes començà amb l’alçada de la reixa de la piscina el primer dia de juliol a les 11 del matí. Des d’aleshores, els jocs i la innocència que acompanyen els crits dels xiquets són constants i omplin de vida la zona més aquàtica de Sorita. A l’agost s’espera que encara més soritans es reunisquen per posar els peus en l’aigua, xarrar, menjar junts o brindar amb un gelat ben refrescant.

El 4 de juliol obriren les portes de l’escoleta d’estiu. Un conjunt d’activitats diàries que mantenen la il·lusió i la diversió dels més menuts. Des de pintura o excursions fins a tota classe de jocs que varien des de les 10h fins a les 13.30h. A més, l’oferta de l’escoleta d’estiu ha sigut una de les activitats del programa de juliol més ben rebudes, amb les places ja esgotades i comptant amb un grup nombrós de menuts soritans que es passen els matins de l’estiu en grup i contents. 

Després de 2 anys aturada per la pandèmia, el 9 de juliol Sorita recuperava la festa per Sant Cristòfol, patró dels xofers. La devoció i la tradició envoltava les portes de l’església a la vesprada, amb els càntics al seu patró Sant Cristòfol. Després es va donar pas al popular pas de cotxes que es van fer sentir per ser beneïts pel seu estimat patró.

El 14 de juliol estava programat un Scape Room Infantil a l’escoleta, un joc d’endevinalles i secrets que s’han de descobrir per poder sortir d’un espai. Però finalment, l’activitat s’ha traspassat a l’agost. 

Seguint el programa d’actes, el 21 es va donar una xarrada a la Casa de la Cultura. Per a presumir no cal patir, una reflexió en termes d’igualtat organitzada pel centre de Dona Rural. Des de les cadires el silenci i l’atenció marcaven el ritme i la rellevància del tema. Mirades còmplices i afirmacions amb el cap van ser les que van encapçalar l’aplaudiment final de la xarrada. 

De la igualtat, Sorita va passar a una altra àrea ben necessària, el reciclatge. A l’Escoleta d’estiu es va organitzar el dia 27 un taller perquè els soritans més menuts i curiosos conegueren de primera mà com reciclar correctament, els avantatges que comporta reciclar cada dia i què passaria en cas de no fer-ho. L’activitat acabà amb un grup de xicotets entusiastes experts ja en la matèria i amb ganes de reciclar pel bé comú. 

Per últim, Sorita va clausurar el mes de juliol amb allò que aconsegueix ajuntar més gent per fer-la gaudir, la música. El 31 de juliol la música barroca inundà els carrers més propers contagiats per la melodia provinent de l’església a les 19.30h.