José Martí destaca que amb ‘Filomena’ el Consorci ha tornat a demostrar “capacitat de resposta i anticipació estratègica”

577
PUBLICITAT

· El president de la Diputació i el diputat de Bombers van coordinar ahir diumenge l’operatiu contra la neu a la zona sud de la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, van coordinar durant el matí d’ahir des del punt de control de Barracas, a l’Alt Palància, l’operatiu de neteja que el Consorci de Bombers té en marxa a tota l’àrea sud de la província per a fer front als efectes de les intenses nevades que deixa la borrasca ‘Filomena’.

Des d’allí mateix es van dirigir totes les labors de rescat i de neteja dels centenars de quilòmetres de carreteres que durant hores han estat impracticables per la força de la neu, que ha deixat punts amb acumulats de fins a 50 centímetres. Entre les actuacions que s’han efectuat ha tingut ressò l’obertura d’un accés a una masia del terme de El Toro on habita una parella de gent major, que va estar incomunicada des de l’inici del temporal a causa de la forta precipitació en forma de neu. Tots dos, han informat des de fonts del Consorci, es troben en bon estat.

Davant aquesta situació de neu i fred, el president José Martí es va interessar per l’estat de la zona contactant per via telefònica amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats. En el cas de El Toro, una de les localitats més afectades, el president es va desplaçar fins a allí per a conéixer in situ els efectes del temporal.

Des d’aquest municipi limítrof amb Terol, Martí va enviar un missatge d’agraïment a totes les persones que, des del dijous, estan a primera línia del front treballant per a garantir els accessos a les localitats i als serveis públics essencials. Per part de la Diputació hi ha 200 efectius en actiu, al que cal sumar-hi tota la maquinària de rescat i de neteja de vies. “El 2021, com va ocórrer l’any passat, ens ha donat la benvinguda posant-nos de nou a prova i ho hem tornat a superar demostrant capacitat de resposta i anticipació estratègica”.