José Martí destaca la ràpida resposta dels mitjans aeris del Consorci Provincial de Bombers davant les alertes d’incendi

67
MITJANS AERI BOMBERS (11)
  • El president de la Diputació ha visitat les tres bases existents a la província en les quals es troben els avions i helicòpters de la Generalitat que gestiona la Diputació a través del Consorci

El president de la Diputació, José Martí, va visitar la setmana passada les tres bases amb recursos aeris per a l’extinció d’incendis que gestiona el Consorci Provincial de Bombers a la província de Castelló, situades a Tirig, l’Aeroport de Castelló i el l’Aereoclub de Castelló. Va estar acompanyat pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i pel cap de la secció Forestal del Consorci, Fernando Kindalán.

El president Martí va felicitar a Fernando Kindelán, a tot l’equip que està al seu càrrec, a la Generalitat, als pilots dels avions i helicòpters i als integrants de les brigades forestals “per l’excepcional labor que realitzen per a mantindre viu el nostre bosc”. “És important”, va dir, “que la ciutadania conega la gran labor que realitzen aquests treballadors públics, que quan es produeix una alerta, es posen en vol en tan sols 4 o 5 minuts per a arribar el més prompte possible al lloc en el qual es produeix el foc i poder frenar-lo”. Va afegir que “aquesta celeritat és determinant perquè com m’ha dit un dels professionals amb els quals he parlat, al principi, tots els incendis són xicotets; per tant, actuar amb la màxima rapidesa és importantíssim”. “És una cosa”, va afegir, “que sabem bé tots els que som alcaldes de poble amb massa arbòria pròxima, que quan arriba l’estiu estem especialment preocupats”.

Segons va informar el cap de la secció forestal del Consorci Provincial de Bombers, Fernando Kindelán, “els mitjans aeris de les bases de Tirig, l’Aeroport de Castelló i l’Areoclub de Castelló es mantenen actives tot l’any, amb major o menor concentració d’efectius, segons l’època i el grau de risc”. Són mitjans de la Generalitat Valenciana que gestiona el Consorci, “que s’incrementen quan es produeix un incendi de grans dimensions, perquè llavors arriben fins a Castelló vehicles aeris amb base a València i Alacant. També ocorre el contrari quan es produeix un incendi important en les altres dues províncies de la Comunitat”.

Kindelán va explicar que “encara que enguany i l’anterior han sigut bons perquè no s’han registrat grans incendis, els mitjans aeris estan operatius tot l’any perquè quan menys s’espera pot sorgir una crisi”. En aquests moments hi ha un helicòpter a la base de Tirig, un altre a l’Aeròdrom de Castelló, i sengles avions a l’Aeroport de Castelló, un de càrrega en terra i un altre amfibi”.

Una vegada visitades les tres bases aèries, José Martí, el diputat Ibáñez i el cap de la secció forestal del Consorci, Fernando Kindelán, van recórrer en helicòpter bona part de la província de Castelló. En el transcurs del vol, el president de la Diputació va poder conéixer de primera mà els detalls del treball que realitzen els professionals de l’extinció d’incendis.

DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ

VA SER NOTÍCIA A DIADIA