José Borges i Maaris Meier vencedors a Morella de la tercera prova de l’Open d’Espanya d’Enduro.

253

El portuguès del BH Gravity Team José Borges i l’estoniana Maaris Meier vencen a Morella i consoliden el seu liderat a l’Open d’Espanya d’Enduro Cannondale Big Ride Powered By Rotor a falta d’una prova que tindrà lloc a Castejón de Sos els dies 30 i 31 de juliol.

Un cap de setmana d’intens enduro és el que s’ha viscut aquests dies a la localitat castellonenca de Morella, on s’han donat cita els millors especialistes nacionals i internacionals d’una modalitat que cada dia guanya més adeptes.

Si la jornada de dissabte, amb la primera especial cronometrada, els millors temps els van marcar José Borges i Eva Garrido, en un vertiginòs descens urbà pels carrers de Morella, el dia d’avui, on s’han disputat 4 trams cronometrats, ha estat marcat per l’emoció i igualtat d’una prova que no s’ha decidit fins als últims trams.

La jornada es va donar inici a les 8h des del pàdoc ia les 08:45 es donava sortida al primer tram del dia per les sendes de Morella en un terreny sec i pedregós amb zones molt fluides, un tram que no va començar bé per Borges ja que va patir una caiguda que li va ocasionar problemes amb les seves ulleres, el que li va fer perdre la renda que havia obtingut en el dia anterior, col·locant-se líder el francès Dimitri Tord.

Borges es va reposar i assoliment marcar el millor temps en 2 dels 4 trams d’avui i després d’un tram 4 espectacular va tornar a col·locar-se com a líder de la classificació, liderat que ja no abandonament en tot la prova. Després Borges van finalitzar al pòdium d’aquesta Big Ride el francès del BH Gravity Team, Dimitri Tord a 9 segons de Borges i l’alacantí i actual campió de l’Open d’Espanya d’enduro Jacobo Santana de l’equip Mondraker que es va quedar a 18 segons.

Després d’aquesta tercera prova de l’Open d’Espanya d’Enduro la classificació general segueix liderada per Borges amb 1.700 punts seguit del català Pol Romero amb 1.455 punts i l’aragonès i sub 23 Gabriel Torralba amb 1.395 punts.

A l’apartat femení la lluita va ser constant durant tota la prova. Després de la jornada de dissabte Eva Garrido comptava amb una diferència de 9 segons sobre Miriam Alcántara i 18 segons sobre Maaris Meier.

Una Maaris Meier que va marcar els millors temps en dos trams i igual que Borges va fer un gran tram 4, el que li va permetre arribar a una diferència considerable que va administrar en l’últim tram de la prova. A Meier la van acompanyar al pòdium Eva Garrido que es va quedar a 23 segons de la estoniana i Miriam Alcántara a 27 segons.

D’aquesta manera Meier referma el seu liderat a l’Open d’Espanya amb 1.725 punts seguida de prop per Miriam Alcántara amb 1.650 punts i Marketa Michalkova amb 1.610 punts.

Morella s’ha estrenat aquest any com a nova seu de l’Open d’Espanya d’Enduro i es posiciona com a destinació BTT mitjançant el projecte Morella singletracks, i durant dos dies ha viscut el millor enduro nacional.

La propera i última parada per la caravana del Big Ride Open d’Espanya d’Enduro serà a Castejón de Sos, a Osca a Pur Pirineu, els dies 30 i 31 de juliol on viurem el desenllaç d’aquest Open d’Espanya d’Enduro 2016.

PodiumF_NP_BigRideMorella_20160626 PodiumM_NP_BigRideMorella_20160626