Interpretació moderna de “20.000 llegües de viatge submarí” sobre l’escenari de la Sala Carles Pons

629
VILAFRANCA NAUTILUS MOSTRA DE TEATRE RECLAM
VILAFRANCA NAUTILUS MOSTRA DE TEATRE RECLAM
PUBLICITAT

En la primera de les representacions que Vilafranca acollirà aquest mes de novembre de la Mostra de Teatre Reclam, el dissabte desembarcava a la Sala Carles Pons el clàssic universal “20.000 llegües de viatge submarí” de Jules Verne, Nautilus. La companyia La Negra amb Carlos i Juli, madrileny establert a Castelló i alcoià amic de Carles Pons respectivament, ens apropaven una versió moderna d’aquest clàssic literari. L’objectiu de l’obra era interpretar com explicaria avui dia Jules Verne la seua història. Tot des d’una posada en escena minimalista i amb la limitació d’una peixera. Cinc oceans comprimits en 200 litres d’aigua.

I és que ara el capità Nemo i el biòleg Aronnax lluiten contra l’ésser humà no per eliminar les guerres, sinó per evitar que la humanitat destruïsca l’oceà. Vet ací la moralina i l’aprenentatge que porta intrínseca la representació: una crítica a la contaminació de l’home.

A través d’un punt d’inici com la peixera i una escenografia i posada en escena molt visuals, l’obra esdevé una contínua metàfora on l’espectador també ha de contribuir posant imaginació. Llibres, plàstics, llanternes i mans es converteixen en personatges submergits en una peixera que a poc a poc es va embrutint per l’acció de l’home.

La platea de la Sala Carles Pons tornava a gaudir de públic com en les grans ocasions. Fet que va emocionar molt els artistes i que van agrair al final de l’espectacle.