Independents, PSOE i PP acorden treballar junts a la Mancomunitat Els Ports

112
PUBLICITAT

Amb motiu de les eleccions d’aquest any, la Junta de Govern de la Mancomunitat Comarcal dels Ports ha hagut de renovar els seus membres. Aquesta, durant aquests quatre anys, comptarà amb la representació de les tres formacions polítiques de la comarca, el PSOE, el PP i les agrupacions d’electors.

A les passades eleccions, el PSOE va guanyar en 6 municipis, el mateix nombre de poblacions on es van quedar, també, el primer lloc les agrupacions d’electors. El PP va obtenir la majoria en 5 municipis. Així doncs, les tres formacions han arribat a un acord de manera que estarà present la representació de totes elles en el govern de la Mancomunitat.

El govern, amb una presidència i dues vicepresidències, ha quedat de la següent manera. Iván Guimerà, com a representant de les agrupacions d’electors, serà el cap de la Mancomunitat durant els dos primers anys, els dos següents ocuparà la primera vicepresidència. Óscar Tena, en representació del PSOE, estarà els dos primers anys amb la primera vicepresidència, mentre que els dos anys posteriors rellevarà a Guimerà i es quedarà la presidència. Finalment, la segona vicepresidència serà ocupada per Lucía Martí durant els quatre anys de legislatura.

Les àrees d’hisenda, serveis socials, personal i projectes europeus recauran sota Iván Guimerà. Óscar Tena estarà al capdavant de les àrees de xarxa jove, transparència i participació, Justiprop i Mediaprop, habitatge i turisme. La xarxa Reactiva Els Ports i les àrees de formació, ocupació, desenvolupament local i transports quedaran sota les mans de Lucía Martí.

A més, es realitzaran una vegada al mes les juntes de govern. La Junta de Govern ha adquirit noves competències, i està formada per tres representants de cada formació.