Homenatge a Ricardo i Livia Miravet a Todolella i Morella aquest dissabte

121

Todolella i Morella acolliran aquest proper dissabte 7 de desembre, diversitats activitats d’homenatge a Ricardo i Livia Miravet.

Així, a les 11’30h el Castell de Todolella, serà l’escenari de la recepció d’autoritats i al veïnat de Todolella, també Laudatio a Livia i Ricardo Miravet i vi d’honor.

Per la vesprada, a les 18’30h tindrà lloc un concert d’orgue d’Esther Ciudad a l’Arxiprestal de Morella.

Els actes estan organitzats pel Centre d’Estudis dels Ports i el concert compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Morella.

Ricardo Miravet Toutain va nàixer el 26 d’agost de 1929 a Córdoba (Argentina), la seua familia era de classe mitjana i feia poc que havien emigrat d’Espanya a Argentina.

Ricardo creix envoltat del món de la cultura amb músics, pintors, escriptors…

Al 1940 coneix a Rafael Alberti, fet que li canvia la vida i és en aquest moment quan decideix ser artista i acabarà sent organista. Al 1951 coneix a Livia Férgola, es casen i viatgen a Paris al 1952 amb una beca per a estudiants, ja que Livia es de les millors estudiants de medicina de la seua promoció.

Per terres franceses, Ricardo perfecciona els seus estudis d’orgue i allí coneix Gabriel Blancafort, mestre d’orgue de Montserrat, qui al 1964 proposa a Miravet la restauració de l’orgue de Morella. Allí a Morella coneix a Manuel Milian Mestre, que serà un dels grans amics per terres d’Els Ports.

Després Ricardo tornarà als Ports amb Livia amb l’objectiu de comprar una casa i es quan li diuen que el Castell de Todolella està en venda, un edifici que està parcialment en ruines. Ricardo i Livia el faran un lloc habitable amb un gran treball de reconstrucció, i viuran entre Paris i Todolella.

Al 1981 Ricardo Miravet comença la restuaració de l’orgue de Morella i l’acaba al 1991 i organitzarà el Festival Internacional de Música de Morella.

Al 2010, la parella es trasllada a viure definitivament al Castell de Todolella, Livia Férgola mor al 2017 i Ricardo Miravet arribarà a ser alcalde de la localitat des de 2015 fins a 2019.