Homenatge a 70 alcaldes i alcaldesses del PSPV als Ports – Maestrat de 1979 – 2014

461
Homenatge a 70 alcaldes i alcaldesses del PSPV als Ports – Maestrat de 1979 - 2014

Ahir es va celebrar a Forcall un acte organitzat per l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE, en el qual sota el títol de ‘SEMPRE ALCALDE, SEMPRE ALCALDESSA’ es va rendir un merescut homenatge a 70 alcaldes i alcaldesses socialistes de la democràcia a la comarca dels Ports – Maestrat, que van exercir el càrrec entre 1979 i 2014. Tots ells han rebut un diploma acreditatiu.


L’esdeveniment va estar presidit pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i pel secretari general provincial, Ernest Blanch. També van assistir l’alcalde de Forcall i portaveu socialista en la Diputació, Santi Pérez; el secretari general comarcal, Evaristo Martí; els sotssecretaris provincials, Ana Edo, Germán Renau i Ruth Sánz, i la secretària d’organització, Estíbaliz Pérez. Altres destacats assistents han sigut el diputat nacional, Artemi Rallo, i les diputades autonòmiques, Clara Tirado i Ana Besalduch.

Segons va explicar Ernest Blanch, “ha sigut un acte de reconeixement a la labor que els regidors socialistes han desenvolupat als ajuntaments de la comarca al llarg de 40 anys, una bona oportunitat per a posar en el seu lloc a tota aquesta gent que l’ha donat tot als seus pobles a canvi de res”. “Són persones” va destacar, “a les quals l’exercici del càrrec els ha suposat sacrificis de tota mena, i fins i tot, els ha costat diners”.

Va afegir que es tractava d’un homenatge “necessari” perquè “tristament, l’habitual és que quan un alcalde deixa d’exercir el càrrec, o no se li faça reconeixement de cap mena, o que s’efectue mal i molt tard”.

Per això, va explicar, “ens ha semblat que aquesta era una molt bona oportunitat per a posar en valor la labor dels nostres alcaldes i que poguera participar el President de la Generalitat, Ximo Puig, que a més, ha sigut un dels principals alcaldes de la comarca des de la restauració de la democràcia”.

Un homenatge que era obligat fer-lo als Ports, “perquè cal recordar que ha sigut l’única comarca del País Valencià en la qual des de 1983 el PSPV-PSOE sempre ha aconseguit el diputat provincial per a la Diputació”. Un assoliment que ha sigut possible gràcies “al carisma i la impecable gestió d’alcaldes com el mateix Ximo Puig a Morella, Rogelio Tena a Vilafranca del Cid, Avelí Roca en Tirig, Evaristo Martí en Rosell, i tants altres, que són referència i bandera del progressisme i el municipalisme valencià”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA