Herbers busca solució per tindre servei de medicaments des de la farmàcia de Vallderroures després del tancament de la de Pena-roja

1269
Herbers
PUBLICITAT

Herbers

Herbers no té servei de farmàcia des de divendres passat. La Guàrdia Civil precintava la farmàcia de Pena-roja de Tastavins (Terol), de la qual depèn Herbers, i detenia al seu farmacèutica, Amparo Barberà, com a presumpta integrant d’una trama de revenda de medicaments, segons fonts de la Beneméritca a Terol. En l’operació també es clausuraven les farmàcies de Monroyo (Terol) així com Carinyena i Aguilón, a Saragossa. Amparo Barberà, la farmacèutica de Pena-roja de Tastavins va ser posada en llibertat sota una fiança de 50.000 euros, després de declarar en un jutjat de Terol. Tant Amparo Barberà, com Rosa Sorlí, farmacèutica de Mont-roig –on també se va clausurat la botica– són d’origen valencià, igual que la responsable de la farmacèutica d’Palomar de los Arroyos (Terol), que també que també va ser detinguda al maig per dins d’una operació de les mateixes característiques, encara que des del Col · legi de Farmacèutics de Terol rebutgen que sigui el mateix cas. El cas es troba sota secret de sumari. En total s’ha detingut cinc persones.

L’alcalde de Herbers, José Pallarés, ha indicat que la seva localitat rep el servei de metge i farmàcia des Pena-roja de Tastavins. “Estem molt més a prop d’aquest poble de Terol”, segons assenyalava. Davant el tancament de la botica de Pena-roja dels veïns de Herbers han d’anar fins a Vallderoures, localitat situada a 28 quilòmetres. No obstant això l’alcalde apuntava que “segons ens han comunicat la farmàcia de Vallderroures portarà els medicaments fins Pena-roja i intentarem que els porten també aquí a Herbers. Al matí recolliran les receptes i la tarda portaran els medicaments”. Ahir a la vesprada Pallarés estava en contacte amb l’alcalde de Pena-roja per solucionar aquesta situació. Així mateix ha apuntat que, segons les seves notícies, avui obria la farmàcia de Mont-roig –precintada com la de Peñarroya–, situada a 14 quilòmetres de Herbers.

El precinte de les farmàcies de Mont-roig i Pena-roja, a més d’afectar ambdós municipis, ha afectat més als farmacioles auxiliars, com és el cas d’Herbers. En total quatre pobles, entre Castelló i Terol, s’han vist esquitxats per la situació.

Respecte a la farmacèutica de Pena-roja l’alcalde de Herbers ha apuntat que “fins ara estem encantats amb ella i amb l’atenció que rebem. Aquí a Herbers és una persona estimada”.