Gronxadors adaptats en municipis menors de 10.000 habitants per a garantir la igualtat d’oportunitats

160
Gronxadors adaptats en municipis menors de 10.000 habitants per a garantir la igualtat d'oportunitats
Gronxadors adaptats en municipis menors de 10.000 habitants per a garantir la igualtat d'oportunitats

La Diputació de Castelló instal•la gronxadors adaptats en municipis menors de 10.000 habitants per a promoure la igualtat d’oportunitats entre tots els veïns de la província. Així, aquest ambiciós Pla de Gronxadors Adaptats permetrà, amb 100.000 euros d’inversió que 49 municipis puguen habilitar un total de 65 dispositius d’equipament lúdic accessible amb tal d’afavorir la inclusió social de xiquets amb mobilitat reduïda.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “volem seguir construint el millor Castelló, i no volem deixar-nos a ningú en el camí. Aquest tipus d’iniciatives són inclusives, són generadores de qualitat de vida per a persones amb circumstàncies especials que els fan més complicat el seu dia a dia. Igualar oportunitats és també atendre aquestes necessitats que ens comuniquen col•lectius com les associacions de mares i pares d’alumnes, i és sumar recursos amb altres administracions, com són els ajuntaments que ja compten amb aquests gronxadors i estan procedint a la seua instal•lació”.

65 unitats ja distribuïdes
Amb el Pla de Gronxadors Adaptats, la Diputació de Castelló ha procedit ja a la distribució d’un total de 65 unitats d’equipament lúdic accessible que es correspon amb 25 unitats de gronxador accessible de dues places; 20 unitats de gronxador niu accessible i 20 unitats més de passarel•la de cadira de rodes.

“Estem convençuts que iniciatives com aquesta contribueixen a fer de la nostra província un lloc més just i amb majors possibilitats d’oci per als xiquets que tenen qualsevol problema de mobilitat que els impedisca divertir-se en un altre tipus de gronxador”, ha assenyalat la diputada.