Gran jornada de ciclisme a Gudar-Javalambre, Els Ports i l’Alt Maestrat amb el pas de la Volta Ciclista a Espanya

767

El 29 d’agost de 2019 serà recordat pel pas de la Volta Ciclista a Espanya al sud de Terol i nord de Castelló. Algunes poblacions ja havien vist passar la serp multicolor en anteriors edicions de la ronda espanyola i d’altres s’estrenaven enguany. L’ambient a l’interior dels pobles i a les carreteres va ser molt bo al pas dels ciclistes, cotxes de carrera i els grans autobusos dels equips.

L’etapa eixia cap a les 12 del migdia des de Mora de Rubielos i prompte començaven els intents d’escapada. Al pas per Vilafranca hi havia un grup d’onze escapats amb temps considerable sobre el pilot principal. Després al pas pel terme de Morella, una caiguda feia que 4 ciclistes hagueren d’abandonar.

Finalment, van ser dos els ciclistes que arribaven en solitari a la meta d’Ares del Maestrat, un final inèdit a la Volta Ciclista a Espanya. Va guanyar Jesús Herrada del Cofidis i segon va ser Dylan Teuns, que d’aquest forma es posava el mallot roig del lider de la prova.

Passada la ceremònia dels podis a la Plaça Major d’Ares, molts aficionats es van desplaçar fins a Vilafranca, on es va instalar el Parque Vuelta als voltants de la Plaça de Bous. Moltes de les firmes patrocinadores de la Vuelta, tenien stands amb activitats, regals i sorteig de viatges entre d’altres.