Foment de l’ocupació, garantir l’abastament d’aigua i el Samu 24 hores: prioritats del PSPV de Vilafranca per als propers 4 anys

707
Candidatura del PSPV
PUBLICITAT
Públic
Públic
-Els socialistes presenten una candidatura paritària de la Vila encapçalada per Óscar Tena
-Recuperar els mòduls formatius a l’IES eliminats pel PP és una altra de les apostes
-Nota de premsa del PSPV-
El PSPV de Vilafranca ha presentat la candidatura per a les eleccions municipals. Óscar Tena encapçala una llista paritària, amb protagonisme per als joves. En una acte celebrat a la Casa Social dels socialistes de la Vila han establert algunes de les prioritats del seu programa electoral. Tots els candidats han intervingut per explicar les diferents àrees d’acció. Els diputats autonòmics Delia Valero i Francisco Toledo han assistit a l’acte. Toledo ha estat l’encarregat de tancar les intervencions.

Demanar als governs central, autonòmic i provincial inversions per garantir l’abastament d’aigua, incrementar el concert de places de la residència i exigir que el Samu estigue operatiu les 24 hores del dia són alguns dels punts que fonamenten l’acció de govern socialista per els propers quatre anys. Óscar Tena ha assenyalat que, a més, el municipi compta amb una àrea industrial apta per a la instal·lació de noves empreses. De fet, dues firmes ja han realitzat els tràmits per iniciar la construcció de dues naus. A més el consistori ja té en marxa l’ampliació de l’àrea industrial amb un nou terreny de 6.000 metres quadrats
El foment de l’ocupació serà una de les apostes clau per als propers quatre anys. En aquest sentit Tena ha incidit que la residència de la tercera edat ja ha suposat la creació de 17 llocs de treball. . En matèria d’ocupació la localitat espera l’aprovació d’un taller d’ocupació que s’ha sol·licitat per rehabilitar la plaça de toros; “Una plaça que és propietat de la Diputació ia la qual la institució provincial en mans del PP tan sols destina 8.000 euros anuals, la mateixa quantitat que l’Ajuntament”, ha recordat Tena. En els últims quatre anys 80 persones s’han beneficiat de dos tallers d’ocupació. El candidat a la reelecció ha destacat que totes les propostes del PSPV se sustenten també en l’equilibri econòmic ja que “hem reduït el deute existent d’1 milió d’euros a 200.000”. La número 2 de la candidatura, Silvia Colom ha incidit en la importància de demanar a les administracions inversions que garanteixin l’abastament d’aigua, diners que ha negat el PP a la Generalitat, la Diputació i l’Estat.
Samu 24h
Respecte a la Samu Óscar Tena ha recordat que “el 2013 el PP va intentar eliminar-la i després de les protestes la van reduir a 12 hores. Després van dir que no es presentarien si no hi havia Samu a l’abril. No hi ha Samu 24h i hi ha llista. A Moliner li importa més tenir a punt que Samu “.
Candidats
Cristóbal Troncho, número 3 de la candidatura, ha apuntat que ja s’està executant la reforma integral de la piscina climatitzada i el poble comptarà amb un nou gimnàs i, a més, nous terrenys per ampliar instal·lacions esportives. Belén Pons és la número 4 a la candidatura i una de les incorporacions. Especialista en temàtica social ha incidit en la necessitat de potenciar serveis al voltant de la residència. Així mateix ha remarcat que es potenciarà i millorarà el servei de Menjar a Casa o el desenvolupament de plans d’atenció per a famílies i adolescents, amb iniciatives com el Pla Municipal per previndre les Drogodependències.
Valentí Miravet, número 5 a la candidatura, ha incidit que Vilafranca continuarà a l’avantguarda de les noves tecnologies. La localitat ha estat pionera en la província amb el sistema Infovila o l’aplicació de Gufi.net. Els socialistes apostaran, a més, per instal·lar càmeres de seguretat.
Miriam Bellés, número 6 de la candidatura ha explicat que una aposta per als propers quatre anys passa per crear un espai lúdic en què els més petits puguen estar atesos fora de l’horari escolar.
Tere García, número 7 de la candidatura, ha remarcat la importància de reivindicar que tornen els mòduls formatius a l’IES, mòduls que han estat eliminats pel PP.
Patricia Carceller, que ocupa el vuitè lloc, ha incidit en els esforços realitzats perquè Vilafranca sigui referent en el turisme de qualitat. En aquest sentit ha explicat la potenciació de la marca Vilafranca Turisme, el projecte per crear un centre de visitants o també el desenvolupament d’una nova App turística.
Óscar Fabregat, número 9 de la candidatura, ha apuntat que el PSPV de la Vila seguirà amb el suport a tots els col·lectius i associacions en les seves iniciatives, projectes i propostes.