#festesmorella El dia de la Gent Gran i el pregó del president de la Generalitat, Ximo Puig, donen inici a les festes de Morella

217
Alcalde de Morella, regidora de la Gent Gran i parelles que fan les noces d'or

La localitat es submergeix en els dies de més participació de l’any, amb una jornada d’intensa activitat i molt emotiva

Morella s’endinsa avui en les Festes d’Agost, que destaquen per ser els dies amb més activitat i ambient de l’any. Des d’avui i fins al dia 23, la localitat combinarà activitats festives, culturals, infantils i populars, perquè tots els veïns disposen d’una oferta àmplia i a la seva mida. La jornada d’avui ja està sent intensa i té diverses cites de gran rellevància: el dia de la Gent Gran, el pregó a càrrec del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la serenata del XXXII Festival Internacional de Música, el concert de la Associació Musical Mestre Candel i la festa a la plaça.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “les festes s’inicien amb un dia carregat d’activitat i molt especial, amb actes que són un homenatge al més important que té la nostra localitat: la nostra gent”. Així, afirma que “Morella es prepara per viure uns dies intensos, amb activitats per a tots els públics i amb una programació, en aquest mes d’agost, en la qual està implicada tota la societat morellana. Per això, vull agrair a totes les persones i associacions que fan possible aquesta àmplia i variada programació”.

-Ximo Puig i Ferrer

Aquest any, el President de la Generalitat, Ximo Puig i Ferrer, és l’encarregat de donar inici a les festes. El morellà ha vist molts de pregons des del balcó de l’Ajuntament de Morella, però ara serà el moment de viure-ho des de l’altre costat.

Ximo Puig va néixer el gener de 1959 a Morella. Periodista de professió, polític per vocació, va passar d’estudiar a l’institut dels Escolapis a anar a la universitat a Madrid. Allà es va formar i va treballar en diferents mitjans de comunicació, com El Periódico Mediterráneo, Antena 3, l’Agència EFE i Ràdio Popular.
El 1983 va començar la seva carrera política, sent triat Diputat per Castelló en les Corts Valencianes. Entre 1986 i 1995 va ocupar càrrecs de gran responsabilitat, al treballar com a Cap de Relacions Institucionals i Informatives, primer, i com a director Gabinet del President de la Generalitat, Joan Lerma, després. Regidor de l’Ajuntament de Morella des de 1983 i alcalde des de 1995, any en què també va ser triat portaveu del Grup Socialista a la Diputació de Castelló. El 2012 va deixar el seu càrrec municipal en mans de l’actual alcalde, Rhamsés Ripollés, en ser elegit secretari general del PSPV-PSOE.

A més, Ximo Puig va ser Diputat a les Corts Valencianes entre els anys 1999 i 2011 i Diputat al Congrés entre 2011 i 2015, on ha estat portaveu de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme. Des del passat 28 de juny, és el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana.
Dia de la Gent Gran

En la jornada d’avui, els majors de Morella han celebrat el seu dia que, com sol ser habitual, es converteix un moment de gran emotivitat amb el reconeixement a les parelles que compleixen les noces d’or. Aquesta jornada s’ha iniciat amb la cercavila dels Gaiteros, que anticipen la Missa. A la seva finalització, la gent gran s’ha desplaçat fins l’Espai Firal, en un recorregut amenitzat per la Rondalla. En aquest lloc, dinen tots junts i després l’alcalde de Morella i la regidora de la gent gran realitzen el sentit homenatge a les tretze parelles que compleixen els 50 anys casades, onze d’elles han assistit a l’acte.

Aquesta nit tindrà lloc el concert estival de l’Associació Musical al carrer Blasco d’Alagó. Una actuació que sempre compta amb una gran participació i que converteix al carrer Blasco d’Alagó en un escenari musical únic. A més, quan finalitze el concert, començarà la nit de festa en aquest punt.