Èxit de la festa de Sant Cristòbal 2023

285
PUBLICITAT

El passat cap de setmana, juliol es va obrir pas a Vilafranca amb la celebració de Sant Cristòbal. Veïns i veïnes van poder gaudir del dinar, de les vaques, del ball pla, de la missa i de la festa, que la majoralia de 2023 va organitzar per a tot el poble.

La festa va començar al Bar Avenida amb l’eixida del Correbars, on els i les participants van fer un recorregut per tots els bars del poble acompanyats per la xaranga Herederos del Conyac, que amenitzava el matí. Després de la parada a l’últim bar, la gent va acudir al parador per a donar pas al dinar de socis. Amb el Parador de Festes ple, es va dinar i es va procedir a l’entrega dels premis, en els quals van col·laborar moltes empreses del poble.

En acabar, la gent es va desplaçar fins a la Plaça de Bous, on es van traure unes vaques i es van torejar per tot aquell que va voler. I després, es va portar a cap un berenar, allà mateix. Seguidament, acompanyats de la Unió Musical de Vilafranca, veïns i veïnes del poble van ballar el Ball Pla a la Plaça d’En Blasc, fent perdurar aquesta tan típica tradició. Finalment, aquells més festers, van anar al Parador a gaudir de l’orquestra ‘Mala Vida’ i d’una discomòbil.

L’endemà, va ser el dia dedicat al sant. Es va dur a terme la processó des de la Plaça d’En Blasc fins a l’ermita de la Mare de Déu del Llosar, on es va fer la missa i la posterior benedicció dels vehicles, que van desfilar després per tot el poble, sota els sorolls de clàxon. I per acabar, es va fer un vermut al Parador.

Així doncs, la festa de Sant Cristòbal es va saldar amb un èxit rotund i veïns i veïnes de Vilafranca van gaudir al màxim de l’entrada de juliol.