Èxit a la jornada de la tòfona a Vilafranca

78
PUBLICITAT

El passat dissabte 27 d’abril va tindre lloc la jornada de formació sobre la tòfona a la Casa Social de Vilafranca. Es tracta d’una jornada formativa perquè es puguen millorar els coneixements al voltant del cultiu d’aquest fong. Aquesta formació es porta realitzant des de fa uns anys, ja que el sector de la tòfona està en ple creixement a les comarques dels Ports, el Maestrazgo i l’Alt Maestrat. A més, cada any està especialitzada en una fase del cultiu.

Luz Cocina Romero, enginyera agrònoma, directora tècnica de Micolab, i una de les màximes autoritats del sector és l’encarregada, com cada any, de dur a terme aquesta sessió formativa per a ampliar els coneixements dels assistents i per veure l’evolució del cultiu a la zona. El cultiu de la tòfona és molt recent, i és per això que encara està en procés d’investigació i realització de proves que puguen millorar-lo.

Cada any, la jornada s’enfoca a una part del procés productiu. Enguany es va parlar de la mecanització i dels sistemes d’intensificació per fer les plantacions més efectives. Es van conéixer les maquinàries que hi ha al mercat i es va fer una mostra d’aquestes. La mostra va estar conduïda per Miguel Ángel Zugasti, de Todotruficultura.com, una empresa navarresa.

Enguany la jornada va ser tot un èxit, ja que va haver-hi 57 participants. Molts dels assistents eren del municipi, altres de les comarques pròximes de Terol i Castelló, i una part venien d’Osca, Burgos, Jaén, i Sòria.

Així doncs, amb aquestes jornades es pretén investigar l’evolució del cultiu de la tòfona en la zona per a poder captar els possibles problemes que hi puga haver i ficar-los solució, ja que aquesta zona de Castelló i Terol s’ha convertit en la màxima productora de tòfona.