Estanislao Calabuig guanya la V Volta Ciclista a Vilafranca i VII Memorial Jofre Grau Biosca

132

El ciclisme ha estat el protagonista del darrer cap de setmana a Vilafranca. Per cinquè any consecutiu s’ha celebrat la Volta Ciclista a Vilafranca en categoria cadet, sent el seté memorial Jofre Grau Biosca. La volta es dividia en dues etapes, dissabte per la vesprada i diumenge de matí, dins del calendari de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

Així, Vilafranca s’ha omplert d’esportistes i famílies acompanyants dels 16 equips i 145 corredors inscrits a la competició, procedents de diversos punts del territori valencià, Múrcia i també Catalunya.

El dissabte per la vesprada, l’etapa eixia de Vilafranca amb meta a Castellfort, passant per Portell i Cinctorres. Aquesta etapa va ser per al corredor de l’Hotel Tres Anclas, Estanislao Calabuig amb un temps d’una hora, trenta-cinc minuts i quatre segons. En segona posició entrava Marc Dols, del Gimenez Ganga i en tercera Abel Olivares del Club Deportivo Llopis.

L’etapa del diumenge pel matí, eixia des de la Font d’En Segures de Benassal i acabava a Vilafranca passant pel port de Sant Pere de Castellfort. El guanyador va ser Iker Bonillo amb un temps d’una hora quaranta cinc minuts i quaranta-set segons, per davant de Marc Terrassa i Abel Odon.

El guanyador de la general va ser Estanislao Calabuig i en segona posició i tercera posició van quedar Marc Terrassa i Abel Odon. Pel que fa a la categoria femenina la primera classificada va ser Lucia Martin del Yunday Koryo Car.

Tot i que la Volta Ciclista a Vilafranca està organitzada per solament quatre mebres del Club Ciclista Picaio, més de 40 voluntaris han col·laborat en tallar vials, acompanyar els ciclistes, recolzament logístic, transportar àrbitres, obrir el pas, etc.

La volta d’aquest any comptava amb un punt verd. Es tractava del kilòmetre 42, una zona habilitada perquè els corredors llançaren tota la brossa, ampolles i embolcalls. D’aquesta manera l’organització pretenia conscienciar els esportistes de la necessitat de preservar l’entorn. En aquest punt es van destinar voluntaris que s’encarregaren de recollir tot allò que els corredors anaven llençant. D’aquesta manera la brossa s’ha acumulat en un punt i ha estat molt més fàcil la seua neteja. A banda, aquells esportistes que no en feren ús, van ser sancionats amb temps adicional a la classificació general.

Fotos: Emilio Vicente