Es convocarà un nou encontre de l’Acord de Morella per la N232

658
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Al juliol de 2015 es signava este acord de tots els representants de partits polítics, institucions i altres organismes de Terol i Castelló per impulsar les millores d’esta important infraestructura. Degut als avanços que s’estan produint en els últims mesos per part de l’Alcalde de Morella es convocarà una nova reunió per continuar impulsant-ho.

Després d’1 any i 3 mesos de la signatura del “Acord de Morella per la N-232 i A-68” es veu que el llarg procés per a que la millora d’aquesta Nacional al seu pas per la comarca del Matarranya a Terol i Els Ports en el nord de Castelló va complint etapes i s’està avançant perquè aquesta millora siga una realitat deixant de ser una carretera en un estat deficient que no es correspon amb la rellevància d’una nacional i que llastra el futur d’aquestes 2 comarques a més de penalitzar les possibilitats de desenvolupament de les comarques veïnes.

Els 3 trams en els quals el nou traçat encara no és una realitat es troben en els següents processos:

– Les obres en execució del tram de Terol des de l’enllaç de Ràfels al límit de la província de Castelló avancen a bon ritme i fins i tot s’ha avançat la data prevista de finalització de les obres, del any 2019 a l’octubre de 2017.

– El tram Pont de la Bota – Mas de La Torreta pel Port de Querol es va licitar el passat 24 de juny de 2016 i el recent 2 de novembre es va realitzar l’obertura de les ofertes pel que estem a l’espera que es produïsca l’adjudicació de les obres

– El tram Mas de La Torreta – Morella Sud és el que es troba més retardat, s’està redactant el projecte i ha de sotmetre’s a l’avaluació d’impacte ambiental.

L’alcalde de Morella destacava que ‘la millora de la N232 és fonamental per al futur socioeconòmic de tot el nord de la província de Castelló i les comarques veïnes de Terol’, amés afegia ‘ara ens trobem en un moment decisiu on els avanços que s’estan produint han de materialitzar-se en la finalització del tram de Montroig i l’inici de les obres del Port de Querol en Morella’.

‘Proposem esta nova reunió per tenir informació de primera mà, potenciar la coordinació i sumar esforços per a que sigue una realitat quan abans la millora de la via de comunicació més important que tenim al territori’.

En esta nova reunió es vol destacar i treballar per a que les obres en la part de Terol continuen al bon ritme que ho estan fent, que l’adjudicació i després l’execució del tram Pont de la Bota – Masia la Torreta salvant el Port de Querol siga el més àgil possible i que el Tram Masia La Torreta – Morella sud de tant sols 5,3 Km avance decididament no quedant com un xicotet coll de botella.

Des de l’Ajuntament de Morella es convocarà novament a tots els signants del “Acord de Morella per la N-232 i A-68” per a reafirmar la voluntat de cooperació i treball perquè el nou traçat de la N-232 en la comarca dels Ports, el Baix Aragó i el Matarranya siga una realitat com més prompte millor i que es vagen realitzant passos ferms perquè aquesta nacional, en un futur, siga desdoblada i es convertisca en l’A-68.

Es reitera novament que ‘aquest pacte està obert a noves adhesions de càrrecs institucionals, representants polítics, empreses o associacions sensibilitzats en el fet que el futur de les nostres comarques passa per la millora de la N-232’.

La setmana passada, en la visita a la finalització de les obres de reparació del pont del barranc de la Bota, l’alcalde de Morella li va traslladar al delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, totes estes reivindicacions, necessitats i mostres de col·laboració.