ERTO a Marie Claire a Vilafranca i Borriol i producció parada el 30 de març

2714
Comunicació de l'ERTO als treballadors de Marie Claire
Comunicació de l'ERTO als treballadors de Marie Claire
PUBLICITAT

La Direcció de Marie Claire ha comunicat que el 30 de març paralitzarà la producció a la seua planta de Vilafranca i presentarà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a la factoria de la localitat dels Ports com també ha fet al centre logístic i oficines de Borriol. “És intenció d’aquesta direcció iniciar un procediment de suspensió temporal de contractes en el centre de treball de Vilafranca per causa de força major”, diu el comunicat de la direcció en el cas de la vila. Una comunicació semblant a la que s’ha fet a Borriol uns dies abans.

En el cas de Borriol l’ERTO va començar a tindre efectes el 14 i 16 març per al personal de promoció de El Corte Inglés, el dia 14 per a Madrid i el dia 16 per al Pais Basc mentre que per a la resta de promotores al centre comercial comença el dia 16. Pel que fa al personal del centre logístic i les oficines els efectes s’han iniciat el el 18 de març.

Segona pàgina del comunicat a la representació dels treballadors
Segona pàgina del comunicat a la representació dels treballadors

Segons l’empresa “les limitacions a la lliure circulació, la quarantena i les mesures de contenció estan afectant de manera directa a les vendes de l’empresa, generant tensions de liquiditat que estan ocasionant problemes de solvència si no s’adopten mesures urgents”. La mesura afecta al centre de treball de Vilafranca i Borriol per mesures “de força major”. L’empresa assegura que la crisi del Covid-19 està impedint distribuir la mercaderia als clients que tenen tots els establiments tancats.

Amb aquests arguments l’empresa anuncia la suspensió de la producció a la planta de Vilafranca el 30 de març. La suspensió variarà, segons el document que ha arribat a Diadia “dependrà de les directrius que les autoritats estableixin al respecte que suposen la neutralització de les causes que actualment impedeixen la continuïtat de l’activitat empresarial”.

En el cas de la planta de Vilafranca l’ERTO tindrà vigència des del 30 de març, data de parada de la producció. L’empresa ha comunicat el ERTO als representants dels treballadors dient que l’extensió de l’expedient serà “l’estrictament necessària”. Ara ha de ser l’autoritat laboral qui aprove o no l’expedient de regulació temporal.