Emergència Climàtica i Transició Ecològica amplia el personal dedicat a la prestació del servei de vigilància preventiva d’incendis

604
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Un total de 47 persones se sumen a la campanya de prevenció a través de la gestió de l’eliminació de la biomassa i d’infraestructures de vigilància
  • La Conselleria inverteix més de 400.000 euros per a incrementar els recursos destinats a la prevenció del foc durant la campanya d’estiu

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica encara la campanya de prevenció d’incendis reforçant el personal dedicat a la prestació del servei de vigilància preventiva.

L’ampliació de l’encàrrec incorpora a 47 persones que, entre principi de juliol i vora el 15 d’octubre, s’encarregaran de la gestió tant de l’eliminació de la biomassa com de diferents infraestructures de lluita contra el foc com els dipòsits d’aigua, l’adequació de faixes auxiliars d’accés als camins o els observatoris forestals.

Així, la Conselleria concentra els seus esforços en les tasques de prevenció amb una inversió de 441.464 euros per a ultimar la reparació dels desperfectes que va causar el temporal Glòria del passat mes de gener. Unes tasques declarades essencials però que, en alguns casos, no s’han pogut exercir amb normalitat a causa de l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que les pluges intenses, per damunt de l’habitual, durant els mesos de març i abril “han provocat un augment de la vegetació, que obliga a intensificar les labors de desbrossament en observatoris, dipòsits i instal·lacions recreatives”.

El personal estarà format per 11 unitats d’actuació, dotades d’un vehicle i el material necessari, així com d’un tècnic o tècnica i dos encarregats o encarregades.

Aquest reforç reorienta els recursos cap a la prevenció, una vegada finalitzats els treballs de les brigades encarregades del manteniment i conservació forestal que passaran a integrar la borsa d’ocupació de Vaersa.