El PP diu que el deute de l’Ajuntament de Morella és de 8 milions

151
PUBLICITAT

El Compte General reconeix que a 31 de desembre de 2022, el PSPV va deixar un deute d’almenys 7.991.784,23 euros, dels quals 6.451.256,83 euros corresponen al hòlding d’empreses públiques municipals i 1.540.527,40 euros a l’ajuntament

L’obligació de l’Ajuntament de Morella d’acollir-se al pla de pagament a proveïdors amenaça amb incrementar el deute en 300.000 euros. “Hui cada morellà deu 3.229 euros. És l’herència del socialisme”, assenyala Jesús Lecha, regidor del PP

Nota de premsa del PP de Morella

El Partit Popular de Morella ha alertat que la situació financera de l’ajuntament és certament preocupant en deixar un deute pròxim als 8 milions d’euros després de 32 anys de socialisme en la capital dels Ports.

Així ho ha defensat el portaveu del PP en el consistori, Jesús Ortí, atesos els resultats llançats pel Compte General de 2022 que reconeixen que a data 31 de desembre, el municipi comptabilitzava un deute de 7.991.784,23 euros. La taxa d’endeutament respecte als ingressos corrents se situa en el 235%”

“Les dades obtingudes són tremendament preocupants. I lamentablement no és una cosa que ens sorprenga perquè portem anys advertint-ho. Però sí que és una situació que s’ha d’atallar des de la prudència, la responsabilitat i la immediatesa. El que no podem fer és continuar incrementant un llast que ja de per si mateix és una herència enverinada, la que el socialisme ens ha deixat”. Així ho considera Jesús Ortí qui adverteix que l’import del deute se suporta sobre el hòlding d’empreses públiques creades pel PSPV com a satèl·lits de l’ajuntament, amb un total de 6.451.256,83 euros, i els 1.540.527,40 euros restants corresponen al consistori.

“En un escenari econòmic com este sol cap l’adopció de mesures”, ha manifestat Ortí. “Perquè la realitat ens espenta cap a una situació que encara pot empitjorar, atés que el consistori es va haver d’acollir al pla de pagament a proveïdors i esta situació derivar en un increment del deute de 300.000 euros per al present exercici”.

Per al regidor del PP, “és necessari el sentit comú per a resoldre esta hipoteca enverinada”. Perquè “la dramàtica realitat és que hui cada morellano deu, a 31 de desembre, 3.229 euros. Desitgem revertir esta situació i que els xiquets vInguen a Morella amb un pa sota el braç, no amb el deute que lamentablement els ha imposat el PSOE. El nostre compromís és treballar per aconseguir-lo”, ha rematat Ortí.