Els socialistes dels Ports Maestrat ratifiquen amb un 95% els pactes de Sánchez per a l’investidura

83
Ana Besalduch
PUBLICITAT

La militància del PSPV-PSOE de la comarca Ports Maestrat ha recolzat de manera contundent amb un 95,5 % dels vots emesos la proposta presentada pel Secretari General Pedro Sánchez en la consulta als militants per a aconseguir una majoria suficient que permeta conformar un nou Govern progressista a Espanya, segons ha informat la secretària general comarcal Ana Besalduch.

La pregunta efectuada pel partit als seus militants era si “dones suport a l’acord per a formar un govern amb Sumar i obtenir el suport d’altres formacions polítiques per a aconseguir la majoria necessària?”. Besalduch ha destacat que els militants socialistes de la comarca Ports Maestrat amb un nivell de suport molt alt ”han secundat de manera aclaparadora la proposta en favor d’un govern progressista centrat en els problemes reals dels ciutadans i dins del marc constitucional que impedeixi l’arribada de la ultradreta en un govern del PP/Vox que pugui trencar la convivència com s’està veient en alguns governs autonòmics cas del valencià”.

La Secretària General comarcal ha recordat que aquest nou Govern progressista ha de continuar una labor en benefici dels ciutadans amb les múltiples iniciatives aprovades des de l’any 2018 en què Pedro Sánchez va accedir a la presidència del govern. Entre les més recents: l’increment de les pensions del 8,5% en funció de l’IPC anual, la pujada progressiva del Salari Mínim Interprofessional (SMI) també del 8% en l’últim exercici fins als 1080 euros al mes, el Bo Social Elèctric i el Bo Social Tèrmic o la implementació de l’Ingrés Mínim Vital.

Finalment, la Secretària General de Ports Maestrat assenyala que el nou Govern que ha d’eixir de l’acord entre PSOE i Sumar i altres forces aportarà més dignitat laboral, millors serveis públics i més convivència. En aquests apartats cal destacar la intenció de reduir la jornada com un avanç més en l’àmbit laboral i que molts convenis ja estan incorporant. També des de l’acord dels socis es considera raonable que es demani contribuir al bé comú a les empreses que registren grans beneficis: bancs i energètiques que mancant l’últim trimestre han guanyat més de vint mil milions d’euros, com a exemples d’accions de progrés que beneficien de manera directa a tots els ciutadans, també els de Ports i Maestrat.