Els Ports Emprèn Jove reunirà en la Mata als futurs emprenedors dels Ports

868
Els Ports Emprén Jove, cartell
Els Ports Emprén Jove, cartell
PUBLICITAT
  • A causa de la pandèmia, es limitarà l’aforament i es prendran mesures de seguretat per la COVID-19

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports (XCIE) organitza el 23 de juliol a les 18h en el pavelló municipal de la Mata una jornada enfocada als joves emprenedors de la comarca. L’objectiu és animar, aclarir dubtes i ajudar de manera col·laborativa i amb l’assessorament adequat a aquests futurs emprenedors perquè puguen desenvolupar les seues idees empresarials. Amb el títol “Els Ports Emprèn Jove”, la proposta reunirà ponències, experiències empresarials dutes a terme a la comarca, grups de treball i conclusions. La iniciativa, que compta amb el suport de l’UJI, l’IVAJ i l’Ajuntament de la Mata, va dirigida a joves amb edats compreses entre els 16 anys i els 35 anys. La intenció és mostrar als futurs emprenedors les possibilitats que la comarca dels Ports els ofereix i el suport i acompanyament que poden trobar en la XCIE. A causa de la COVID-19 es limitarà l’aforament i es prendran diverses mesures de seguretat.

D’aquesta manera, la jornada s’iniciarà amb una breu presentació en la qual participaran el president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, Blai Peñarroya, l’alcalde de la Mata, Jorge Royo, i el coordinador de la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports, Francisco Campillo. Tot seguit hi haurà una taula redona amb presentacions breus i dinàmiques de 3 col·lectius. Així, la “Nova Ruralitat” parlarà a través de Juan Luis Anglés sobre “Futur i oportunitats a la Comarca dels Ports”. A continuació, la Tècnica de Joventut de la Mancomunitat Alt Maestrat, Elia Calvo, abordarà la “Joventut i nova ruralitat”. I després, un portaveu del Projecte Aplec dels Ports 2020/2021 tractarà el tema “Apostem pels Ports”.

A continuació serà el torn dels testimoniatges de Casos d’Èxit o “Showcast”, on es podran escoltar les experiències d’empreses de la comarca gestionades per joves emprenedors que participen de manera desinteressada. Parlaran de la seua experiència en el sector i dels avantatges i dificultats que es van trobar. Seguirà un berenar “networking”.

I més tard, es formaran les taules d’experiències, cinc grups de treball amb els assistents dividits per sectors productius, concretament: turisme; agricultura, ramaderia i indústria agroalimentària; esport, cultura i benestar; noves tecnologies i innovació; oficis, serveis professionals i relleu generacional. Es busca que, d’aquesta manera, els joves puguen expressar els seus comentaris, dubtes i preguntes als empresaris.

En acabar el debat, Vicent Budí, director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) que pertany a la Càtedra AVANT UJI-GVA extraurà les conclusions amb les principals idees tractades en les taules d’experiències amb el propòsit d’assenyalar el camí per a les empreses i emprenedors de la comarca per a reactivar l’economia local, lluitar contra el despoblament i crear així riquesa a la comarca.

La inscripció es pot realitzar a través de l’enllaç https://forms.gle/tgWUEL241igJ6Hb88 o del codi QR del cartell.

Cal indicar a més que la jornada es gravarà per a difondre-la després a través de les xarxes socials.

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports (XCIE), és un projecte de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, amb la col·laboració de Labora, l’UJI i la Càtedra AVANT UJI-GVA (Agència Valenciana Antidespoblament), i que la seua finalitat és fomentar la creació, implantació i desenvolupament de noves empreses i generació d’ocupació a la comarca.