Els millors cavalls àrabs tornen a Culla

774
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Culla acollirà, el proper diumenge 9 de juliol, la vuitena edició del seu Concurs Morfològic de Pura Raça Àrab.

Fabregat: “el concurs de cavalls àrabs és una aposta més del consistori per impulsar les visites al nostre municipi i dinamitzar l’economia local”.

Culla acollirà, el proper diumenge 9 de juliol, la vuitena edició del seu Concurs Morfològic de Pura Raça Àrab, classificatori per al campionat d’Espanya.

L’ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Espanyola de Criadors de Cavalls Àrabs, organitza aquest esdeveniment amb l’objectiu de potenciar la cria d’aquesta raça d’animals, a més d’impulsar el turisme a la localitat. També compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló, Aigua de Benassal i La Almazara Centre Comercial.

Aquest concurs s’ha convertit en tot un referent per als aficionats del món eqüestre i el públic en general, ja que permet veure en directe algun dels més bells cavalls de la raça. Culla reunirà exemplars de les més prestigioses ramaderies procedents de la Comunitat Valenciana, Galícia, Albacete, Catalunya i Andorra, ja que suposa una eina fonamental per donar a conèixer la qualitat de les yeguadas.

A partir de les 9: 30h, a la zona de “La Lloma”, començarà el certamen per al qual s’espera una gran concurrència de públic, com ha succeït en anys anteriors. Els jutges titulars de la competició seran Dña. Mª Pilar Cavero Pi (Tarragona) i D. José Miguel Fernández Fructuós (Madrid), i el comitè disciplinari estarà compost per D. Santiago Fernández Bermejo (Madrid), D. Miguel Llorca Miravet (Castelló ) i D. Pau Romero (Lleida) serà el jutge de pista en pràctiques. A les 15: 00h. també es celebrarà un dinar popular a la nau esportiva. Per assistir a la mateixa, cal inscripció prèvia a les llistes d’establiments de Culla, al telèfon 964.446.325 o a info@culla.es.

En paraules de l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, “el concurs de cavalls àrabs és una aposta més del consistori per impulsar les visites al nostre municipi i dinamitzar l’economia local, atès que se suma sòlidament als seus atractius turístics”. D’altra banda, Fabregat ha destacat que “aquest esdeveniment dóna inici a un extens programa d’activitats estivals de gran interès que es desenvolupen a Culla, com les rutes templeres o la representació de ‘La Conquesta de Culla’, que mostren l’esforç que està duent a terme el poble per posicionar-se com a destinació diferenciada “.