Els hotels i restaurants Novella, la Piqueta i la Castellana han preparat deliciosos i assequibles menús per a turistes i visitants elaborats amb el fruit sec estrella de la tardor: l’avellana

309

Octubre és el mes de l’avellana a Benassal. Aquesta població de l’Alt Maestrat organitza tots els caps de setmana d’octubre activitats relacionades amb l’avellana. Un dels esdeveniments més atractius són les II Jornades Gastronòmiques de l’Avellana. Tres restaurants locals: Novella, la Piqueta i la Castellana ofereixen menús deliciosos elaborats a base d’avellanes. Plats salats i dolços com bunyols de formatge, crema, caldereta de pastor, mandonguilles amb llagostins i tots aquests plats elaborats amb riquíssimes avellanes de Benassal. En les postres dels menús tampoc poden faltar aquests fruits secs. Destaquen el pastís d’avellana, els coulies d’avellana amb fruites seques i l’avellana en textures. Els tres restaurants participants recomanen als comensals interessats a provar aquestes delícies que realitzen una reserva prèvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plats amb avellana

Plats amb avellana

Plats amb avellana

Plats amb avellana

Plats amb avellana

Plats amb avellana

Plats amb avellana
Plats amb avellana

-Sortides al camp i una exposició dedicada a l’avellana

Totes les persones interessades a conéixer els secrets del cultiu de l’avellana i recollir els seus fruits podran fer-ho mitjançant visites guiades gratuïtes. Els organitzadors han previst que tots els dissabtes i diumenges d’octubre es realitzen visites, a peu d’arbre, per conéixer directament el cultiu de l’avellana. Els participants també podran recollir les seues avellanes. El punt de sortida d’aquestes excursions guiades serà el Poliesportiu cobert. L’hora d’inici és a les 12 i la tornada està prevista a les 13.30 hores. D’altra banda els visitants i veïns de Benassal ja poden visitar l’exposició titulada: “Avellana, fruit de la tardor” que es troba situada a l’Edifici de la Mola fins al pròxim 25 d’octubre.

El diumenge 26 d’octubre a partir de les 17 hores als porxos de la Mola se celebrarà el I Concurs de Postres Casolans. Lògicament el seu ingredient principal ha de ser l’avellana. Els interessats poden consultar les bases del concurs a l’Oficina de Turisme de la Mola de Benassal o trucant al seu número de telèfon: 964442004. Els comerços de Benassal s’han preparat per oferir al visitant exquisideses d’avellana com ” flaons “, ” rosegons “, coques i altres dolços i pastes. Benassal oferirà durant tot el mes d’octubre la seua excel·lent aroma d’avellana a tots els seus visitants.