Els grups municipals socialistes de Castelló sol·liciten l’ajornament de tributs i demanen unitat

706
Ernest Blanch
Ernest Blanch
PUBLICITAT

Nota de premsa PSPV-PSOE Castelló

  • El PSPV-PSOE fa una crida a totes les forces polítiques i institucions públiques “per a deixar a un costat les discrepàncies polítiques i anar tots junts en la mateixa direcció”

Els grups municipals socialistes de la província de Castelló han presentat una moció per aprovar l’ajornament del pagament dels impostos que tinguen caràcter local amb la finalitat d’alleugerar les dificultats que està passant la ciutadania davant l’emergència sanitària del Covid-19.

A l’escrit presentat per al seu debat i votació al ple s’insta a l’administració recaptadora a que procedisca a aquestos ajornaments en relació amb els tributs municipals que poguera correspondre, com ara l’Impost sobre Béns Immobles o l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, entre d’altres. Cal recordar que la mateixa Diputació Provincial va anunciar fa uns dies que atendrà totes les peticions dels municipis relatives a l’ajornament de tributs que es feren, d’acord amb la legislació vigent.

Referent a això, el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha assenyalat que es tracta d’una qüestió “que ha d’estar coordinada i baix el sotmetiment de l’acció administrativa que corresponga, fonamentalment del Govern d’Espanya, atés que estem en un Estat d’Alarma”. “I també fem una crida a la lleialtat a totes les entitats cíviques i ciutadanes que estan al costat dels qui estan donant-lo tot per salvar la vida de la gent”, ha afegit.

En la moció s’argumenta que les administracions locals “juguen un gran paper en la guerra contra el virus i, la superació de les pèrdues econòmiques ocasionades per aquest i el nostre treball, ha d’estar coordinat amb la resta d’administracions públiques”.

Així mateix, es ressalta que la lluita contra el COVID-19 “no es pot fer des de la individualitat de cada poble o ciutat, mancomunitat, de cada diputació o cada Comunitat Autònoma. O s’entén que només des de la unitat d’acció podrem fer front a una pandèmia global, o els nostres esforços seran en va”.

Per això, els grups municipals socialistes de la província de Castelló fan una crida a totes les forces polítiques i a totes les institucions públiques “per a deixar a un costat les discrepàncies polítiques i remar tots junts en la mateixa direcció”. “Fem una crida a la lleialtat institucional, a no utilitzar esta crisi com a oportunitat política per a arrapar uns quants vots. Està en risc la salut de les persones, i amb això no es juga”, es diu a la moció.

Així mateix, també es dóna suport a les mesures adoptades pel Govern d’Espanya, el Consell de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló “que ens permeten superar l’actual crisi sanitària amb els menors efectes possibles sobre el conjunt de la nostra societat”, i s’indica donar trasllat dels acords a les mateixes administracions.