Els festius locals de Morella per a l’any 2023 seran el 28 d’agost i el 26 de desembre

649
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morellla

Aquesta vesprada a les 19.00 hores tindrà lloc el ple ordinari dl mes de setembre de l’ajuntament de Morella i està previst aprovar els dies festius de l’any 2023. Així, per a l’exercici vinent es fixen el dilluns 28 d’agost i el dimarts 26 de desembre com a festius locals. La primera d’aquestes dates és motiu de celebració de l’Anunci el diumenge 27 d’agost, mentre que la segona és una data de festivitat tradicional al municipi coneguda popularment com Nadalet.

Cal explicar que l’Anunci és la festa que inicia el calendari de les festes extraordinàries de Morella en honor a la Mare de Déu de Vallivana, el Sexenni. Així, l’Anunci és una gran batalla de confeti que compta amb més de 1.500 persones participants en la desfilada de disfresses amb més de 40 carrosses. En l’última edició celebrada en 2017, la ciutat va acollir al voltant de 40.000 visitants, els quals van omplir el 100% dels aparcaments habilitats. D’aquesta manera, les veïnes i veïns de Morella ja organitzen l’edició de l’any 2023 i confeccionar les disfresses i carrosses de l’Anunci.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “2023 és un any molt especial, al ser any d’Anunci i, igual que fa sis anys, al caure el dia del patró en dissabte, creiem convenient que el dilluns de després siga festiu”. L’edil ha explicat que “aquestos dos dies són tradicionalment festius a Morella i Nadalet és una data molt important per als morellans i morellanes”.

Ple ordinari d’octubre
Aquesta vesprada tindrà lloc el ple ordinari del mes de setembre al Saló de Plens de l’ajuntament de Morella. Així, l’àrea d’Hisenda inicia aquest amb l’aprovació del compte general 2021, l’adhesió a l’acord marc de la Diputació de Castelló de subministrament elèctric, la modificació de crèdits per a escometre, entre altres, diverses inversions com la compra d’una nau industrial o l’increment de l’energia i la modificació de les tarifes d’aigües per a no incrementar la taxa als usuaris i usuàries i fer front a l’increment de la despesa energètica. L’àrea de Planificació i millora de la ciutat aprovarà el nou conveni de l’oficina XALOC per als pròxims anys. L’àrea de Cultura, Educació i Esport, porta les bases del concurs del cartell de l’Anunci del 55é Sexenni i l’informe dels serveis educatius municipals. L’àrea de Seguretat, Convivència i Civisme, els dies festius locals de l’any 2023. L’àrea de Desenvolupament econòmic i Ocupació, l’informe del nou taller d’ocupació. Finalment, l’àrea de Benestar i drets socials, el conveni de mobilitat d’empleades públiques per motius de violència de gènere.