Els Ecoparcs dels Ports i el Maestrat van registrar un espectacular increment en 2014.

888
PUBLICITAT

Les dades de 2014 del Consorci Castelló Nord registren un espectacular increment de l’ús dels Ecoparques i Ecomòbils en els municipis que integren aquesta zona amb 14.000 tones de residus dipositats i gestionats en origen, en la xarxa de punts verds. Segons les dades aportades per l’ens que gestiona els residus del nord de Castelló, en tots els rangs poblacionals s’han incrementat significativament les persones que separen els residus i utilitzen els ecoparcs així com la quantitat d’aportacions en origen.

En aquest sentit, les persones usuàries dels municipis que integren el Consorci Castelló Nord de Residus van a rebre, en la seua majoria, la tornada econòmica a través dels punts ecològics que han generat en reciclar i usar la Targeta del Consorci durant el passat 2014. La tornada econòmica mitjà s’ha incrementat un 15% el passat any pel que fa a 2013.

villafranca1

Les dades fixen en 1.875 les famílies (titulars d’una Targeta per domicili) que van a rebre tornada econòmica, significant, a més, que totes les unitats familiars del Consorci han utilitzat els Ecoparcs i Ecomòbils durant 2014. 

Amb la Targeta del Consorci cada vegada que s’acudeix a reciclar als Ecoparcs i Ecomòbils de la zona es van acumulant Ecopunts, segons la quantitat i característiques dels residus, que després es converteixen en euros de descompte en el rebut de la taxa.

villafranca6

D’acord a aquestes dades, el Consorci Castelló Nord és modèlic ja que cada any augmenten els nivells d’aportacions de residus en els ecoparcs. De fet, en 2014 s’ha registrat un increment del 10% d’aportacions de particulars, i un 25% de pimes. En total, i pel que fa al 2013, el passat any es va reciclar un 11% més.

En aquesta evolució del reciclatge en els 49 municipis que integren el pla zonal 1 de Castelló, cal destacar les següents dades de 2014 de diversos municipis on ha reciclat tot el padró municipal:

Ecoparc fix de Torreblanca: 1.031 famílies i Pimes, tot el padró municipal, han usat aquesta instal·lació.

Ecoparque fix de Vilafranca: 616 famílies i Pimes, tot el padró municipal, han usat l’ecoparc.

Ecoparc Mòbil de Sant Mateu: 501 famílies i Pimes han usat l’ecomòbil, estadísticament, tot el padró municipal.

Ecomóviles: A Ares del Maestrat han fet ús d’aquest servei 81 famílies, amb un cens de 210 habitants; A Catí, més de 225 famílies, amb un cens de 787 habitants. Aquestes xifren confirmen, així mateix, l’ús del servei de l’Ecomòbil de tot el padró municipal.

IMG_2095
Altres aspectes destacables són l’augment del 34% de persones que han reciclat, aportadors, en Vinarós durant 2014. A Benicarló, l’increment de xicotetes i mitges empreses que han reciclat és d’un 32% pel que fa al 2013.