Els alumnes de l’IES Vilafranca no tenen professor de francés, llatí i filosofia des del 20 de desembre

793
PUBLICITAT

En este escrit de l’AMPA de l’IES Vilafranca s’explica la situació. Este escrit és el mateix que han dirigit a la Conselleria d’Educació per demanar una solució definitiva.

En data 20 de desembre de 2016 la professora de francés del IES Vilafranca va deixar el lloc de treball per una baixa per maternitat. Aquesta professora, estave donant classes a alumnes de tercer d’ESO (francés optativa), quart (llatí) i batxillerat (tutoria, francés, llatí i filosofia).

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana va traure la plaça per cobrirla de nou però ha quedat deserta en totes les ocasions, a pesar de participar setmanalment en les adjudicacions de dificil cobertura.

Ens consta que hi ha una persona interesada des de fa temps i que dispose de la formació necessària per donar francés, llatí i filosofia. Pareix ser que no poden donar-li la plaça perquè en la seua titulació apareix com a professor de llatí, i la plaça que es preten cobrir és de francés com a titulació principal.

Resumint, per un tema burocràtic, que no entenem, la Conselleria no pot contractar un nou professor i els xiquets del IES Vilafranca estan sense poder donar classe des de fa més de dos mesos.

Cal tenir en compte a més que, desprès de molt d´esforç, l’IES Vilafranca disposa per primera vegada despres de més de 30 anys, dels estudis post obligatoris de batxillerat, fruit de la col·laboració del Gobern d’Aragó i de la Generalitat Valenciana. Hi ha molta il·lusió i moltes ganes de que aquest nou projecte isca bé i amb aquesta situació serà realment complicat. La comunitat educativa de la zona no entenem com ara per un problema burocràtic, la Conselleria d’Educació no és capaç de resoldre aquest problema i ens preocupa la mala imatge que estem donant davant de tot el mon. (més tenint en compte que aquesta persona fa també les funcions de tutor de batxillerat).

Quedem a la espera de una resposta que solucione aquest problema el més aviat possible.