Els alcaldes dels Ports es reuneixen amb els directors generals del IVACE y d’Indústria i Energia

406
PUBLICITAT

En la reunió els alcaldes de Vilafranca, Cinctorres i Morella han tractat qüestions importants per a la comarca, com el Fons de Compensació Eòlica, el Pla Eòlic i projectes de reindustrialització

Els alcaldes de Vilafranca, Cinctorres i Morella han mantingut una reunió amb la directora general del IVACE, Júlia Company i el director general d’Indústria i Energia, Diego Maciá. En la mateixa s’han abordat diferents temes molt importants per al desenvolupament econòmic de la comarca dels Ports, com la sol·licitud d’una millor coordinació entre les entitats locals i l’administració autonòmica quant a la gestió dels Fons de Compensació Eòlica, que suposaria destinar un percentatge inferior a la gestió de les ajudes per a poder beneficiar d’aquesta manera als municipis.

Així mateix, s’ha plantejat la necessitat d’impulsar projectes de reindustrialització en la comarca per tal d’afavorir les zones industrials existents y la creació de noves empreses.

Un altre tema important ha estat la necessitat del desbloqueig del Pla Eòlic en quant a la importància en la comarca dels Ports per a la generació de nous llocs de treball en el sector de la energia eòlica. La comarca dels Ports es una de les més importants en quant a generació d’energia d’aquest tipus en tota la Comunitat Valenciana, per tant el seu impuls es clau per al desenvolupament econòmic de la mateixa. D’aquesta manera, tant representants locals com empresaris consideren beneficiós aquesta aposta en aquest sector industrial per a millorar l’economia de la zona. Des de la direcció d’Indústria i Energia s’han compromès en continuar avançant en aquest sentit.

El desbloqueig del Pla Eòlic és clau en l’impuls del segon sector en les comarques d’interior, així com el foment d’un altre tipus d’activitats per a crear sinergies entre els sectors econòmics i així fomentar noves ocupacions per a donar resposta a les necessitats dels aturats existents en la zona i augmentar la possibilitat que joves amb estudis superiors i altres col·lectius professionals pogueren instal·lar-se en el territori.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “els municipis de l’interior sols reivindiquem el que creiem que és nostre i la necessitat que es puguen impulsar noves indústries. I també respecte al Pla Eòlic, es clau executar una nova fase com un dels principals recursos per al desenvolupament econòmic y la creació de nous llocs de treball en els nostres municipis”