Els alcaldes del Maestrat i Els Ports demanen al subdelegat més vigilància nocturna de la Guàrdia Civil

242
Junta Seguretat celebrada a Albocàsser

Junta Seguretat celebrada a Albocàsser
Junta Seguretat celebrada a Albocàsser
El recent robatori del coure de diversos transformadors elèctrics a Albocàsser va alterar la tranquil · litat del municipi fa poc més d’un mes . El robatori es va produir a la nit , llevat de 500 metres del Centre Penitenciari de la localitat . Ahir , els alcaldes de la zona , inclosos alguns dels Ports , li van demanar al subdelegat del Govern , David Barelles , que la Guàrdia Civil s’intensifiqui la vigilància nocturna a la zona . En el recent robatori d’Albocàsser dels transformadors estaven a la planta de purins inutilitzada , propietat de la Diputació de Castelló . La institució provincial havia cedit un espai a l’Ajuntament com a magatzem municipal . En aquest lloc es trobaven les peces sostretes .

A Albocàsser , Catí , Tírig , Ares del Maestrat , Benassal , Culla , Torre d’ En Besora , Vilar de Canes i Vilafranca les infraccions penals han baixat un 5% el 2013 i els delictes i faltes aclarits es van incrementar un 40% . Més enllà de les xifres dels edils van insistir en la importància de controlar les silencioses nits del Maestrat . No obstant això , l’activitat delictiva a l’Alt Maestrat únicament representa el 1,6% dels delictes o faltes comeses a la zona dependent de la companyia de Vinaròs , segons va apuntar el subdelegat . Respecte d’això el propi Barelles i el coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló , Juan José Miralles , van incidir en la necessitat que ciutadans i municipis denunciïn tots els actes delictius .

En aquest sentit Barelles ha explicat que tots els ajuntaments de la zona , on no hi ha caserna de la Guàrdia Civil , disposen de models de denúncia . En aquests models els veïns poden omplir els impresos sense necessitat de desplaçar-se a les casernes i signar quan la patrulla estigui present en la localitat .Barelles va demanar col · laboració als municipis perquè informin als seus veïns sobre la disposició d’aquests formularis . Barelles i Miralles , tal com fessin a Castellfort , es van oferir per organitzar xerrades de la Guàrdia Civil sobre mesures bàsiques de seguretat . Xerrades destinades cap col · lectius més vulnerables , especialment la gent gran o els qui resideixen en nuclis aïllats .