Electra del Maestrazgo guanya dos dels tres lots del contracte d’energia de la Diputació

94
PUBLICITAT

Radicada a Morella, l’empresa és una de les poques elèctriques menudes que sobreviuen a la Comunitat Valenciana

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló celebrada este migdia ha aprovat l’adjudicació del contracte derivat de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica i que suposa la concesió de dos dels tres lots a la morellana Electra del Maestrazgo.

En concret, la Diputació ha donat un pas més en l’activació del contracte perquè els municipis adherits a la central de contractació tinguen els preus més competitius en la seua factura elèctrica. Com marquen els plecs, del concurs públic, es tracta d’un acord per a contractar en tres lots, dos dels quals corresponen a Electra.

L’empresa morellana s’encarregarà de les tarifes 2.0TD i 6.1TD. La tarifa 3.0TD queda en mans d’Audax. La duració de l’acord finalitzarà el 31 de desembre de 2025, si bé contempla una possibilitat de pròrroga de fins a tres anys més.

El valor màxim estimat de l’acord marc s’ha fixat en 92.805.303,60 euros, IVA exclòs, i inclosos cinc anys de contracte més possibles modificacions. Així mateix, s’ha fixat en 30.935.101,20 euros més 5.196.396,50 euros en concepte d’IVA corresponent a la despesa de la Diputació i les entitats adherides a l’acord marc durant dos anys. En tractar-se d’unes quantitats estimades, els ens no queden obligats a portar a efecte una determinada quantia del subministrament.

Un segle d’activitat

Electra del Maestrazgo acumula més d’un segle de trajectòria empresarial. Nascuda el 1922 com a distribuidora d’energia elèctrica, va absorbir uns anys més tard a Eléctrica Morellana, del 1903, i Electra del Guadalope, del 1907. En l’actualitat funciona com a conjunt de firmes diversificades dins del sector de l’energia.  

En este sentit, dins del pla Diputació Resol, la contractació dels subministraments elèctrics es realitzarà sota la fórmula de preus indexats al mercat majorista de l’energia elèctrica. En este esquema contractual, el preu abonat per l’electricitat variarà conforme a les condicions del mercat en temps real mitjançant l’aplicació d’una fórmula que establix la relació i ajust directe entre els preus de l’energia i els paràmetres del mercat elèctric, permetent una adequada adaptació dels costos conforme a les condicions fluctuants d’este.

Davant la volatilitat dels preus de l’energia i l’escalada de la despesa a la qual s’enfronten els ajuntaments, des de la Diputació de Castelló oferixen la contractació centralitzada d’energia sostenible per als municipis i, com ha explicat el vicepresident Héctor Folgado, “este contracte permetrà estalvis significatius per als municipis ja que tindran accés a un contracte més eficient amb el preu indexat”.