El XXXII Festival Internacional de Música de Morella avança amb gran varietat de propostes musicals

260

La trenta-dosena edició del Festival arriba al seu equador amb més novetats i posant en valor l’important orgue de la Basílica Arxiprestal

El Festival Internacional de Música avança amb una gran varietat de propostes. Després de tres dies de concerts, el certamen arriba al seu equador i presenta més novetats. En la jornada d’avui tindrà lloc la conferència-concert “Gaetano Brunetti: un italià en la Cort de Carles III”, a càrrec de Projecte Brunetti i demà, “La cantata barroca: Bach i l’espiritualitat del seu temps”, amb el protagonisme per al Conjunt Instrumental del Festival Internacional de Música.

Un certamen que posa en valor l’important orgue de la Basílica Arxiprestal, amb concerts com el que va tenir lloc anit, a càrrec de José Luís Echechipia, amb el de diumenge, amb Arturo Barba, i com el que tindrà lloc el proper dissabte, amb el director de l’Fetival, Ricardo Miravet. Aquest instrument és extraordinari i és el motiu axial d’aquest festival. L’orgue té 4000 tubs i és un dels més importants de l’antiga Corona d’Aragó.

La regidora de cultura, Roio Querol, assenyala que “aquesta edició del Festival compta amb un programa ampli i amb una gran varietat de propostes, amb concerts amb grans músics i activitats paral·leles que estan contribuint a donar a conèixer la importància del nostre patrimoni, com l’orgue, que és la peça central i l’origen de l’organització d’aquest Festival”.
El Festival Internacional de Música de Morella conclourà diumenge que ve amb “Deliris d’amor”, a càrrec de l’Arcàdia. Dissabte també tindrà una cita molt important amb el concert “Barroc hispànic: carta blanca a Ricardo Miravet”, a càrrec del director del Festival. Precisament, Miravet pretén realitzar un homenatge a la música aragonesa, que va ser fonamental en la construcció de l’orgue al segle XVIII.