El trill i la llum

198
PUBLICITAT

Trillar per separar el gra de la palla, posar llum per eixir de la foscor. En aquests dies de canvis als ajuntaments bé està fer una mica de memòria. Memòria per recordar que hi ha alcaldes, alcaldesses, regidores i regidors que han estat ahí, només, sí, només, per estima al seu poble, per vocació de servei públic, per millorar la vida del seu veïnat, per fer possibles noves infraestructures i serveis, per sanejar els comptes, per atendre a cadascú que els ha parat pel carrer o ha acudit al seu despatx, per planificar i pensar un millor futur i per deixar els seus pobles molt millor que la seua pròpia casa.

I tot això ho han fet llevant hores a les seues famílies, posant tota la seua matèria gris al servei del poble, patint, cavil·lant, suant i esforçant-se com un maratonià cada dia, però també cada nit amb el cap al coixí.

Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, vinculats a partits polítics per les sigles, però sobretot vinculats al seu veïnat sense esperar cap premi, cap guardó, cap foto, cap reconeixement públic, només treballant per la satisfacció de fer-ho bé i portar l’ètica al segle XXI. Polítics, perquè, sí, als pobles es fa política, que no han tingut cap rebuig a pactar quan calia i amb qui calia si era per a millor, a enfrontar-se als seus superiors quan ha fet falta, a posar per davant el seu poble sobre els partits… Ells i elles han sigut honrats, decents, treballadors, exigents, educats, dialogants i pacients.

Han treballat trillant per aportar el gra per a tots i totes i ho han fet portant la llum després d’altres que deixaren els seus pobles al bell mig d’una densa boira.

Vindran com ells i elles, però just és recordar-los i fer memòria de qui ho ha fet bé, molt bé, trillant i posant llum.