El telèfon d’atenció de la Conselleria d’Economia per a comerços, empreses i autònoms també informarà a persones desocupades

376
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • El 900 35 31 35 està operatiu 24 hores al dia i ha ampliat la contractació del personal per a poder informar a les persones sense ocupació
  • Fins al dia 21 de març s’han atés un total de 3.854 consultes de les quals s’han resolt més del 95 %

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que el telèfon d’atenció habilitat per la Conselleria per a resoldre els dubtes d’empreses, comerços i autònoms amb motiu de l’estat d’alarma “des d’avui informarà i atendrà també persones desocupades de la Comunitat”.

El telèfon 900 35 31 35, engegat el passat 16 de març, està operatiu les 24 hores del dia i en ell s’ofereix informació sobre aquelles qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d’empreses, comerços, persones autònomes i aturades.

Climent ha explicat que amb motiu de l’ampliació de l’atenció per a les qüestions relacionades amb les persones desocupades “s’ha ampliat també la contractació del personal que ofereix informació per a millorar el servei en aquests moments de dificultat i donar resposta al teixit productiu, empresarial, comercial i a les persones sense ocupació de la Comunitat”.

Cal recordar que, en cas que la resposta en aquest servei d’atenció telefònica no poguera ser immediata, per les particularitats o especificitats de la consulta, la persona interessada pot facilitar el seu correu electrònic i se li enviarà la resposta com més prompte millor.

3.854 consultes

El responsable d’Economia ha subratllat el bon acolliment d’aquest servei posat en marxa per la Conselleria per a intentar pal·liar, en la mesura de les possibilitats, l’impacte del COVID-19 en l’economia i el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Així, cal destacar que el telèfon d’atenció 900 35 31 35 ha atés un total de 3.854 consultes en el període comprés entre el 16 i el 21 de març de les quals s’han resolt un 95,82 %. Del total de telefonades, el major nombre de consultes s’han produït els dies 17 de març (30,64 %) i el 18 de març (24,49 %).

Entre els principals motius de les consultes destaca en primer lloc les relacionades amb l’àmbit laboral (38,30 % del total), seguides de les qüestions referents a les ajudes per a pimes, autònoms o fallers (28,39 %), les obertures de comerços (13,13 %) i els dubtes sobre desplaçaments (5,94 %).