El taller d’ocupació per a la millora i conservació de monts ja fa treball de camp en espais verds de Morella

99
PUBLICITAT

El taller té un any de duració amb 10 places d’alumnat i les del personal docent, administratiu i de direcció

Durant les primeres setmanes, el curs s’ha centrat en la formació teòrica i ara han començat els treballs a l’exterior

Morella acull durant este any 2024 els tallers d’ocupació d’especialitats d’auxiliars en conservació i millora de monts, de nivell 1, i d’aprofitaments forestals, de nivell 2. Estos es porten a terme gràcies al Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA amb una subvenció de 266.240,40 euros i compta amb 10 alumnes i el personal docent, administratiu i de direcció. Durant els primers dies, el curs s’ha centrat en la formació més teòrica i ara han començat les tasques en l’exterior, més concretament a la zona d’autocaravanes, a l’Alameda i als voltants de la població.

Avui, l’alcalde de Morella i regidor d’Espais verds, Bernabé Sangüesa, i el regidor de Recursos humans i contractació, Javier Amela, han visitat avui el taller i han destacat que “és un taller molt important per a formar a l’alumnat en la conservació i millora dels monts i dels espais verds de Morella i el seu terme”. Amela ha afegit que “es tracta d’un taller que forma alhora que treballen, de manera que ara fan tasques de neteja forestal als voltants del poble, però també aniran a altres punts com camins, pistes i zones forestals”. A més, ha explicat que “l’any es divideix en dos cursos de diferents nivells de manera que el primer es fa fins a l’abril i el segon des d’abril fins que acabe al mes de desembre”.

D’altra banda, Sengüesa ha remarcat que “estos tallers són molt importants per a nosaltres, ja que tenim un extens terme municipal amb moltes zones a cuidar, condicionar i previndre incendis”. El primer edil ha comentat que “ara mateix, amb la sega de l’herba que havia quedat després d’un estiu plujós, ja ens preparem per a la primavera, que esperem que porte més pluja que la tardor i l’hivern, però també tenim moltes tasques de manteniment de gran importància com la tala d’arbrat mort o la neteja de camins, que el consistori no pot assumir de cap altra manera i ho considerem imprescindible”.

Durant este any, el taller d’ocupació té previst actuar en la rehabilitació, millora, condicionament i manteniment de l’aqüeducte, carreteres i accessos al nucli urbà, camins com la segona Alameda, el Povet, la Costa de Sant Vicent, camí Noguera, camí al cementeri, bari de la Puritat, passeig i pinar de l’Alameda, i els monts públics de Vallivana i Pereroles. També actuaran a Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobleta, en els accessos a estes poblacions, camins i altres zones.