El Síndic de Greuges obliga l’Ajuntament de Morella a entregar documentació al PSPV

108
PUBLICITAT

L’entitat admet a tràmit una nova queixa del grup socialista

El “reiterat” silenci administratiu de l’Ajuntament de Morella davant les preguntes formulades i documentació sol·licitada pel Grup Municipal Socialista ha provocat que el Síndic de Greuges òbriga de nou una investigació al consistori de la capital d’Els Ports, segons un comunicat socialista.

El PSPV de Morella, a través del portaveu Rhamsés Ripollés, denuncia que l’alcalde, Bernabé Sangüesa, “vulnera els nostres drets com a regidors en no facilitar-nos, en este cas, la documentació sobre projectes i memòries presentades per a subvencions”. El Síndic de Greuges ha admès a tràmit i esta mateixa setmana ha obert investigació per la queixa formulada pel PSPV Morella degut a que, des de fa mesos, no es facilita, per part del govern municipal d’Independents per Morella, la documentació sol·licitada.

Són diverses les sol·licituds i preguntes no contestades i documentació no facilitada des de fa molt de temps, assenyalen les mateixes fonts. En este cas, el que s’ha reclamat, via el Síndic de Greuges, ja que no s’ha entregat després de demanar-ho tant en plenaris com en diverses ocasions per escrit i per tant, no complint ni els reglaments ni els terminis, és informació sobre ajudes, projectes i subvencions sol·licitades a altres administracions.

Segons Ripollés “no té cap tipus de justificació que no se’ns facilite l’accés a esta documentació en el termini i la forma que correspon. Esperem que açò canvie, que se’ns entregue la documentació sol·licitada, se’ns conteste a preguntes que afecten a la gestió del nostre municipi i que no ens tinguem que trobar, en altres ocasions, tenint que formular noves queixes al Síndic de Greuges per defensar els nostres drets i el treball com a regidors i regidores del nostre poble”.

Acció reiterada

Cal recordar que no és el primer cas que el PSPV Morella s’adreça al Síndic de Greuges i aquest accepta la queixa i obri investigació. En l’any que portem de legislatura ja ho va fer anteriorment en el procés d’estabilització del personal de l’ajuntament on l’alcalde es va presentar a set llocs de treball i no facilitava informació i documentació al grup municipal socialista, realitzant-se posteriorment quan ho va requerir el Síndic. Actualment, a més de la petició formulada, el PSPV de Morella recorda que són altres les peticions tan per escrit com en plenaris que han obtingut el silenci per resposta per part de l’alcaldia.