El PSPV sol·licita ajudes i mesures “urgents” per al sector primari d’Els Ports i l’Alt Maestrat per la sequera

97
PUBLICITAT

El diputat provincial Rhamsés Ripollés anuncia que es presentaran mocions a totes les institucions buscant la seua implicació per a garantir el subministrament hídric a les explotacions ramaderes i localitats

El PSPV reclamarà ajudes directes a totes les administracions perquè el sector primari faça front als alts sobrecostos i les pèrdues que està ocasionant la greu sequera a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat. El diputat provincial Rhamsés Ripollés ha explicat que diversos municipis, com Ares i Vallibona, han de subministrar-se d’aigua potable mitjançant camions, un fet que agreuja la situació d’un gran nombre d’explotacions ramaderes “que tenen dificultats per a l’abastiment dels seus animals”. “Estan en punt crític”, ha advertit.

“En les nostres comarques el sector primari és fonamental i està patint molt greument les conseqüències de la falta prolongada de pluges”. Per això, “reclamarem a la Diputació, la Generalitat i el Ministeri que donen suport als nostres ramaders i agricultors a mantindre la seua producció que es veu greument afectada per la disparada dels sobrecostos de funcionament per la sequera”. Ripollés ha explicat que s’està treballant en una moció per a presentar-la a tots els municipis i institucions i implicar-los en la recerca de solucions.

Demanen agilitat

Respecte al subministrament d’aigua a les localitats, el diputat morellà ha indicat que “les ajudes que s’han posat en marxa per a ajuntaments, tot i ampliar-se, són insuficients”. “Cal que les administracions es creguen el problema i entenguen la singularitat de Castelló. Els municipis són molt xicotets i no tenen capacitat econòmica i tècnica per a fer front als efectes devastadors de l’emergència climàtica”. Davant això, el representant socialista ha proposat que la Diputació assumisca la contractació directa del subministrament mitjançant camions-cisterna.

Quant a infraestructures, des del PSPV s’insisteix en la necessitat d’implementar “de forma urgent” nous depòsits i connexions “claus” per a la supervivència de les explotacions ramaderes. “En els últims anys, hem vist com, gràcies als governs socialistes, s’han fet realitat importants basses com la de Torre Segura a Morella o les millores a la de la Fàbrica Giner, que ara mateix estan subministrant moltes explotacions, però cal continuar fent més, així com equipar i connectar pous nous que tenen major capacitat i poden assegurar l’abastiment futur a diversos municipis”, ha finalitzat Rhamsés Ripollés.