El PSPV diu que la línia de molt alta tensió només es justifica des del punt de vista de les elèctriques

219

-Nota de premsa del PSPV-

El secretari provincial de Medi Ambient i Sostenibilitat del PSPV-PSOE de Castelló, Samuel Falomir, ha insistit avui que l’actual projecte de construcció de la nova línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) entre Almassora i Morella “només es justifica des del punt de vista de les companyies elèctriques i no hi ha fonaments per executar un pla de tal envergadura que no aporta beneficis socials, mediambientals ni econòmics sobre els 17 municipis que travessa “.
 
Falomir ha aplaudit la recent iniciativa de les Corts Valencianes de demanar la paralització de la instal·lació de la línia, recolzada per PSPV, Compromís i Podem, amb abstenció del PP i Ciutadans, i ha assenyalat que “el compromís dels socialistes sempre ha estat anteposar l’interès del seu territori i dels seus veïns a interessos d’un altre caràcter “, entre els quals ha destacat” la defensa del futur de les nostres comarques, la salut dels seus habitants i del medi ambient “.
 
En aquest sentit, ha afegit que “en el PSPV ens reafirmem en la nostra paraula de no admetre el projecte d’aquesta línia MAT tal com s’ha presentat als municipis, amb proximitat a zones habitades i espais sensibles paisatgísticament valuosos”, una postura explicada i defensada en les al·legacions que alcaldes, regidors i portaveus socialistes han presentat a la línia “per defensar l’autenticitat de la nostra geografia, d’aquest territori i dels nostres pobles”.
 
Per Falomir, la proposta de la MAT és “manifestament millorable” ia més ha defensat que en el context actual “cal avaluar seriosament la necessitat d’aquest tipus d’infraestructures elèctriques perquè les realitats de consum i producció elèctrica han canviat”. “És el moment d’apostar per l’ús eficient i la generació descentralitzada d’energia que no requereix grans línies de transport”, ha subratllat.
 
Finalment, recordar que el 2012 ja va ser presentada una proposició no de llei en les Corts Valencianes per impedir la construcció d’aquesta línia d’alta tensió per la seva afecció a zones incloses a la Xarxa Natura 2000 i els seus efectes sobre la salut de les persones i el medi ambient. Aquella proposta va ser recolzada pel PSPV, Esquerra Unida i Compromís però no va prosperar per l’oposició del PP, igual que la iniciativa d’aquesta setmana, a la qual s’ha sumat el rebuig de Ciutadans.