El PSPV de Morella denuncia “col·lapse” municipal amb la liquidació negativa del pressupost

72
PUBLICITAT

El Grup Municipal Socialista recorda que és la primera vegada que el municipi no aprova el pressupost i augmenta el deute del Consell

El Grup Municipal Socialista de Morella ha incidit en la “situació de paralització i col·lapse que l’equip de govern d’Independents per Morella, amb el suport del PP, estan portant a l’Ajuntament”. Segons indiquen, la liquidació del pressupost de 2023 és negativa, la ciutat té els comptes prorrogats i el deute del Consell amb la ciutat ha crescut.

Així, l’últim ple municipal va donar compte de la liquidació del pressupost de 2023, que és negativa en més de 500.000 euros. És un fet que no s’havia produït mai, indiquen, ja que no sols la de 2022 sinó durant tota la passada legislatura havia sigut sempre positiva. Estes xifres demostren, entre altres qüestions, “la falta de capacitat per aportar recursos i impulsar projectes a Morella per part del govern actual, que ja porta 10 mesos al front de l’ajuntament, i que pot suposar la presa de mesures molt negatives per a la població”, segons aquestes fonts.

Segons denuncia l’agrupació socialista des de finals de 2023, això se suma a la falta de tindre un pressupost aprovat per a 2024, “sent responsabilitat exclusiva del govern municipal qui no ha fet els deures”. Este fet ha provocat la pròrroga dels comptes de 2023 i que, per tant, entre altres aspectes, ara mateix “no es dispose de diverses partides pressupostàries per realitzar inversions o que estiguen paralitzats tots els convenis de les associacions quan el propi alcalde traslladava un ple darrere un altre que els anava a firmar de forma immediata’’.

Al mateix temps, en estos 10 mesos de govern de PP i VOX a la Generalitat Valenciana, el deute amb els ajuntaments no para d’augmentar, “sent de més d’un milió d’euros de projectes de 2023 i a la vegada es paralitzen ajudes i subvencions”.

Des del del PSPV Morella, el seu portaveu, Rhamsés Ripollés, destaca que “hem estat molts anys governant i, fins i tot en situacions complexes com la pandèmia o la crisis econòmica, mai ha passat açò”.