El PSOE emplaça Rajoy a revisar la MAT de Morella-Almassora

476
Estació transformadora de Fraiximeno, al terme de Morella
PUBLICITAT

Rallo presenta una proposició al Congrés i demana la paralització d’una connexió que creua 17 pobles

El PSPV-PSOE de la província de Castelló, a través del seu diputat a Madrid, Artemi Rallo, ha exigit al Govern central que adopte les mesures necessàries a fi de «impedir el projecte de Molt Alta Tensió de la Plana a Morella en els termes en què està actualment previst en defensa de la salut, el medi ambient i el futur de les comarques afectades ».

En aquest sentit, el parlamentari socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè «des del PSOE volem que es revise aquest projecte» – va afirmar- «que recorre 17 municipis de la província de Castelló i són evidents els danys mediambientals, paisatgístics, ecològics i fins i tot per a la salut de les persones que pot comportar ».

El diputat castellonenc va subratllar que «demanem al Govern del Partit Popular que canvie el traçat previst per un menor impacte social i mediambiental i que procedeixa a l’allunyament i soterrament de les línies en les zones habitades i aquelles que són de major impacte paisatgístic i sobre la fauna ».

Amb aquesta demanda a l’executiu central en funcions, «els socialistes vam demostrar que estem compromesos amb els ciutadans de la província de Castelló, les nostres comarques i territoris, la conservació dels nostres recursos naturals i la defensa de les persones», va subratllar el parlamentari. «No podem acceptar un projecte de línia de Molt Alta Tensió que atempta contra la identitat de la nostra geografia, de la nostra identitat i dels nostres pobles», va manifestar.

Cal recordar que el PSPV de Castelló va acordar recentment sumar-se al manifest de No a la MAT i va sostenir que «la línia suposarà una pèrdua d’ús i valor dels terrenys i les propietats afectades i per tant no hi ha justificació per a un projecte de tal envergadura, que no aporta beneficis socials, mediambientals ni econòmics als municipis que travessa i que només es justifica des del punt de vista del negoci de les empreses». Defensa que s’avalue «la necessitat de les línies de molt alta tensió, especialment en el context actual en què les realitats de consum elèctrica».