El projecte Dones Artistes Rurals obri convocatòria al Maestrat i Els Ports

118
PUBLICITAT

L’iniciativa Dones Artistes Rurals ha obert convocatòria al Maestrat i Els Ports per visibilitzar les creadores que desenvolupen contingut d’art contemporani a la comarca. El projecte és un programa pioner, nascut l’any 2020 i que treballa per oferir formació, difusió i crear xarxa entre dones artistes que treballin fora dels àmbits urbans, a través d’una plataforma que permet visibilitzar les seves creacions i promocionar les col·laboracions i projectes comunitaris.

El projecte de l’associació Tectònica Cultural amb la col·laboració d’Art Sostenible, forma part de la programació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània. Per altra banda, són diverses institucions qui ho secunden com el Ministeri de Cultura i la Xarxa Rural Nacional. L’Associació d’Artistes Visuals de la Comunitat Valenciana va reconèixer la seva labor amb el lliurament de Reconeixements 2022. I es troba també en la llista dels millors projectes de cultura en el medi rural 2022 de l’Observatori de Cultura de La Fàbrica.

Les dones artistes visuals seleccionades de la convocatòria, que finalitza el 29 d’octubre, formaran part de la plataforma de Dones Artistes Rurals i durant aproximadament 4 mesos obtindran formacions sobre el funcionament del mercat artístic, com gestionar i promocionar la seva obra, conèixer recursos culturals i impulsar projectes col·laboratius amb altres dones artistes. A la convocatòria hi poden participar dones que treballen en l’àmbit de l’art contemporani, a través de diferents disciplines com el dibuix, la pintura, gravat, serigrafia, escultura, fotografia, videoart, art urbà, graffiti, performance… I que s’hi dediquen a temps complet o parcial.

La presentació pública final serà el 22 de febrer al Centre del Carme de Cultura Contemporània. La convocatòria està oberta i les inscripcions s’allargaran fins al dia 29 d’octubre. Les persones interessades es poden inscriure a través del web www.proyectodar.es on han de facilitar les seues dades, així com adjuntar diversos documents: biografia, curriculum, portafoli amb les seues obres i document que acredite la vinculació amb aquest territori.