El programa cultural “Cita a Morella” torna aquest dissabte amb el cantautor i poeta extremeny Pablo Guerrero

272
Cita a Morella amb Pablo Guerrero
Cita a Morella amb Pablo Guerrero
Cita a Morella amb Pablo Guerrero

El poeta presentarà el seu últim llibre, “Les lletres de Morella”, inspirat en el viatge que va realitzar per Els Ports i el Maestrazgo

-Nota de premsa-

El programa cultural “Cita a Morella” torna a la localitat aquesta tardor amb sis trobades amb importants escriptors, músics, periodistes o juristes. El primer d’ells tindrà lloc aquest mateix dissabte i estarà protagonitzat pel cantautor i poeta Pablo Guerrero. L’extremeny presentarà el seu últim llibre, titulat “Les lletres de Morella”. En ell, l’artista utilitza la poesia per mostrar les seves experiències pels Ports i el Maestrazgo aragonès. Així, aquests poemaris suposen un viatge també en el temps, per tornar a l’època d’infantesa de l’autor amb la passió per la terra com a teló de fons.

La regidora de cultura, Maria Rallo, destaca que “és d’agrair que un artista com Pablo Guerrero haja dedicat el seu llibre a Morella, ampliant el catàleg cultural sobre la nostra localitat”. A més, afegia que “el Cita a Morella pretén convertir Morella en un espai de reflexió i és tot un autèntic luxe comptar amb aquests convidats que vindran a la nostra ciutat a impartir diferents conferències o presentar els seus llibres”. Finalment, afirmava que “Morella és cultura i hem de continuar potenciant-la comptant entre nosaltres amb importants escriptors, periodistes o docents”.

Pablo Guerrero és un conegut cantautor establert a Madrid que des de finals dels vuitanta ha publicat poemaris com Temps d’espera, Vivint segles, escrit en un pedra, El cel tan sols, ¿No són flocs de neu? i Sense soroll de paraules. També ha tret més de deu discos en els seus més de quaranta anys de trajectòria. Entre ells, va destacar A càntaros, que es va convertir en un gran èxit. A més, ha compost molts més treballs, com per exemple, Perquè estimem el foc, A tapar el carrer, Tota la vida és ara o Llops sense son.

Cal recordar que el “Cita a Morella” és un espai que pretén convertir a Morella en un lloc de reflexió cultural sobre diferents temes d’interès i d’actualitat. A més de Pablo Guerrero, en les pròximes setmanes participaran en aquest espai els politòlegs Juan José López Burniol (15/11) i Antoni Puigverd (29/11), el músic i escriptor Xavi Sarrià (22/11), periodistes o juristes, com José María de Mena Álvarez (6/12). Entre 2013 i 2014 s’ha potenciat aquest cicle, portant a Morella a periodistes o escriptors del prestigi de Javier Sierra, Rosa Maria Calaf, Rosa Regàs, Víctor Amela, Elena Moya, amb les seves novel•les El Càtar Imperfecte i La Mestra Republicana, ambientades a Morella, Martí Gómez, Manuel S. Jardí o Manuel Milián Mestre. De nou, aquest cicle de conferències i activitats estarà organitzat per l’Ajuntament de Morella, Els Ports Ràdio i el Club d’Amics de la Ràdio.

-Oferta de tardor

Aquests mesos de novembre i desembre tenen molts al•licients per visitar la localitat. A més d’aquesta oferta cultural i l’habitual monumental del municipi, els restauradors han elaborat menús especials, en els quals destaquen els bolets, carns de caça i productes de temporada. La gastronomia és un dels reclams de Morella i aquesta estació proporciona ingredients d’un gran valor culinari. A més, la tardor també està relacionda amb el turisme rural i la natura. Per això, en aquestes dates, els refugis de Pereroles tenen una important demanda.