El PP exigeix al PSOE pagar les nòmines del CISE alhora que abona les de l’Ajuntament de Morella

452
PUBLICITAT

El Partit Popular de Morella ha reclamat al PSOE que pague les nòmines als empleats del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE) que depenen de l’Ajuntament de Morella alhora que té pautat el pagament als empleats de l’Ajuntament de Morella. “No té sentit que els empleats d’aquest centre dependent del consistori cobren a mes vençut i la nòmina del desembre i la seua extra se’ls abone el 24 de gener. I mentrestant, l’alcalde i els regidors alliberats van cobrar el 2 de gener els 11.000 euros que s’han decidit assignar. És el món al revés”, assenyala el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha.

El regidor ha fet aquesta petició després d’aprofitar el ple celebrat aquest dijous per preguntar els motius pels quals les nòmines dels empleats del CISE corresponents al desembre s’havien abonat el 24 de gener. “Resulta insòlit i alarmant que una administració local com és l’Ajuntament de Morella no puga pagar la nòmina als empleats cada mes. I és el que ha passat amb els empleats del CISE, que han cobrat a finals de gener la nòmina del mes de desembre. Un fet que és dramàtic perquè afecta directament l’economia de moltes famílies i que demanem que es corregisca. Les nòmines, totes les dependents del consistori, s’han de pagar amb la planificació que està fixada per als empleats de l’ajuntament i per als regidors mateixos que reben dedicació exclusiva, entre ells el mateix alcalde amb els seus 11.000 euros”.

Des del PP, assenyala el regidor i portaveu, “no entenem com a l’alcalde no li enrojola cobrar el sou que s’ha assignat el 2 de gener i deixar els seus empleats del CISE sense cobrar fins al 24 de gener”. Una “decisió insòlita” que “hem demanat que es corregisca immediatament”.

En paral·lel, Lecha ha fet una crida a “la transparència en la gestió dels comptes”. “Som conscients que el pagament a proveïdors és una altra debilitat dʻaquest equip de govern que paga als seus proveïdors amb un retard dʻescàndol”.

En efecte, tal com ha denunciat el PP al llarg del mandat, la demora en el pagament a les empreses que presten servei a la localitat és “dramàtica”. Fa un any, recorda el regidor, hi havia empreses com Carns de Morella que superaven els 6 anys i mig d’espera, “mentre que autònoms i comerços han de fer front a una càrrega fiscal derivada de la incapacitat en la gestió econòmica del PSOE que governa el consistori”.

Al PP, conclou Lecha, “estem il·lusionats i preparats per demostrar que hi ha una altra manera de governar, que cal obrir les finestres de l’ajuntament i les portes per airejar la informació que avui el PSOE ens nega. I que els diners de Morella, són de cada veí i tenen el dret de conèixer el destí dels seus impostos, taxes i preus públics davant d’un PSOE que nega drets constitucions i imposa el silenci davant de qualsevol demanda d’informació fiscal que se li reclame” .