El PP diu que el seu pacte amb Independents permet estalviar 200.000 euros

147
Jesús Ortí i Bernabé Sangüesa
Jesús Ortí i Bernabé Sangüesa
PUBLICITAT

Nota de premsa del PP

El Partit Popular de Morella ha aconseguit un acord amb l’alcalde de la localitat, l’independent Bernabé Sangüesa, per a aprimar el greix polític que ha alimentat al PSOE durant els últims 32 anys.

“L’objectiu és generar estalvis suprimint despeses innecessàries i entregar als veïns els serveis que mereixen”. I per a això, assenyala Ortí, “hem acordat una reducció de la càrrega econòmica de l’equip de govern que demostra que és possible gestionar un municipi de menys de 2.500 habitants sense necessitat de cobrar per això com si tinguera 25.000 habitants”.

La decisió pactada entre PP i Independents per Morella aconsegueix generar un estalvi al llarg del mandat de prop de 200.000 euros, més de 70.000 euros anuals. S’aconsegueix amb una rebaixa substancial del sou de l’alcalde, que Rhamsés Ripollés va decidir pujar-se en l’últim mandat, i s’elimina una de les dues dedicacions parcials que va crear el PSOE.

“Els sous que pagaven els morellans als seus polítics es retallaran 40.000 euros a l’any”, ha recalcat Ortí. Mentre que les assignacions als grups polítics que el PP demanava eliminar finalment es rebaixen. Passaran de 250 euros per regidor a l’any a 100 euros per regidor a l’any. “No hem aconseguit el nostre propòsit però almenys hem aconseguit una retallada substancial de la despesa”, ha explicat Ortí.

D’altra banda, el PP aconsegueix eliminar les comissions informatives que el PSOE va crear a fi de cobrar. “Els municipis de menys de 5.000 habitants no estan obligats a crear aquest tipus de comissions i solo s’estableix com a obligatòria la comissió de comptes”.

Així les coses, tal com ha detallat Jesús Ortí, “hem suprimit les sis comissions informatives que generaven una despesa innecessària als veïns de Morella. Amb això s’aconsegueix un estalvi notable que se suma a la rebaixa de la nòmina de l’alcalde i la supressió d’una de les dedicacions al 75%.

A tot això cal sumar la supressió del contracte que el PSOE mantenia amb el germà de Ximo Puig per a gravar els plens i que “també generava una despesa periòdica a les butxaques dels morellans”. Els plens, tal com assenyala Ortí, “es continuaran gravant, però amb recursos propis que són molt més econòmics i no generen un sobrecost al ciutadà”.

Amb tota aquesta bateria de mesures, explica Jesús Ortí, “obtenim una rebaixa del 35% de la despesa que genera l’ajuntament als veïns de Morella i retornem aqueix import a la ciutadania a través de millores en la prestació de serveis bàsics i recursos que sí que són d’interés per a la població”. L’objectiu, ha rematat el portaveu del PP, “és continuar caminant cap a aquest control dels comptes, d’una forma transparent i participativa, ja que aquest ajuntament que el PSOE havia cregut que era la seua seu política és des de ja la casa de tots els morellans”.