El PP de Morella reclama restituir el taxi rural gratuït sense condicions des de Xiva, la Pobleta, Herbeset i Ortells

868
Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella
Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella
PUBLICITAT
  • Els populars asseguren que l’actual equip de govern de la Diputació ha eliminat la subvenció que va aprovar el PP

El portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, sol·licitarà el proper ple la restitució del taxi rural gratuït sense condicions per als veïns de Xiva, la Pobleta, Herbeset i Ortells que estiguen empadronats a Morella, i que, a més, s’amplie a tots els que paguen l’Impost de Béns immobles (IBI) a Morella. I és que, ha indicat Lecha, la Diputació de Castelló “ha decidit eliminar la subvenció que va habilitar el passat mandat el Partit Popular”.

Ara mateix el trasllat per a acudir als centres sanitaris és gratuït, costejat per l’Ajuntament de Morella al 100%, però “obliguen a pagar un 90% de la despesa als veïns que vulguen realitzar una gestió en el mateix ajuntament o per a anar al banc”, afirma el portaveu popular. “Paguen els mateixos impostos però reben menys serveis i més cars”, considera.

El popular fa referència a les tarifes del taxi publicades al web de morella: 1,20 euros per quilòmetre, així com 15 euros per hora d’espera, mentre que per a serveis nocturns i festius els costos s’eleven a 1,40 euros per quilòmetre i 17 euros per hora d’espera. I calcula, “anar i tornar a Ortells, que són 30 quilòmetres, per a fer una gestió en el mateix ajuntament pot tindre un cost d’entre 36 i 42 euros segons la franja horària que s’aplique. Si a això sumem 15 euros més per una hora d’espera per a dur a terme una gestió, el cost final és d’entre 51 i 57 euros, del qual el consistori només finançarà ara un 10%, de manera que als veïns els tocarà pagar entre 45,9 i 51,3 euros de la seua butxaca. Una suma elevada per a economies domèstiques ajustades que només rebrien un descompte extra per ser jubilat o estudiant (15%) o ser titular del Carnet d’Or (20%)”.