El PP critica que l’Ajuntament de Morella pague més de 100.000 euros en 117 factures a l’empresa del germà de Puig

800
Jesús Lecha portavoz PP
PUBLICITAT

Segons el Partit Popular, el socialista Rhamsés Ripollés va pagar més de 43.400 euros, i en 2019 va elevar la suma a 51.000 euros

El Partit Popular de Morella ha afirmat, mitjançant un comunicat, que l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va emetre en un període de dos anys (2018 i 2019) 117 factures per a pagar al germà de Ximo Puig prop de 100.000 euros. Segons la formació, les empreses de Francis Puig van cobrar en 2018 un import de 43.498 euros distribuït en 41 factures. En 2019, la quantitat es va incrementar fins a superar els 51.000 euros, i el nombre de factures va créixer fins a les 76. 

Els detalls els facilita Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, després de reclamar el detall dels pagaments i obtenir, diu, «a comptagotes» la informació. Després de la sanció imposada per la Comissió de Defensa de la Competència contra el germà del Molt Honorable i els seus socis, els Adell-Bover, Lecha ha denunciat que a Morella «l’opacitat regna a pler i la falta de transparència és el comú denominador a les preguntes que des de fa anys els formulem sobre aquests contractes». 

Lecha va sol·licitar fa un any informació sobre les factures abonades al germà de Ximo Puig a través de les seues empreses de comunicació. «Un any després ens han facilitat informació esbiaixada, és a dir, només les factures que ha tramitat l’ajuntament. Cap informació respecte a la resta d’empreses públiques (fundacions, patronats…) que també han contractat amb aquestes signatures».

De la informació municipal facilitada, en 2019 es detallen 76 factures pagades a les dues empreses de Francis Puig, «algunes per conceptes exactament idèntics». La formació popular afirma que és una suma desorbitada es te en compte «que durant l’any 2020 reclamem de forma reiterada una ajuda directa per a autònoms i, no obstant això, l’alcalde s’ha limitat a reservar 30.000 euros per a ajudar-los en plena pandèmia. Tenen altres prioritats», explica Lecha. 

D’altra banda, en 2018, la informació facilitada pel consistori xifra en 43.498 euros la suma abonada a Francis  Puig distribuïda en 41 factures. «En només dos anys sabem que s’han abonat prop de 100.000 euros en 117 factures diferents i en algun cas amb mateixos conceptes pagats a les dues empreses; a aquesta suma caldria afegir totes les contractacions fetes per la resta d’organismes públics dependents de l’ajuntament i finançats amb fons públics», afirma Lecha.